8 tecken på att du slänger bort din talang på fel arbetsplats

Är du ensam om att vilja ta nästa steg framåt på din arbetsplats? Får du inte med dig varken kollegorna eller ledningsgruppen på ditt spår? Se upp, det kan bromsa din personliga utveckling och karriär.

Nya idéer välkomnas inte och ledningen kör mer än gärna i gamla hjulspår. Känner du igen dig? Då kan du befinna dig på en arbetsplats som är förändringsfientlig – vilket kan bli ett problem i en värld som förändras snabbt.

För din del kan det hämma utvecklingen och i förlängningen även karriär om du stannar för länge hos en arbetsgivare där du inte utvecklas. Forbes karriärexpert Liz Ryan har listat ett par tecken som kan avslöja om du befinner i en sådan situation.

Kolla in listan nedan:

1 Du bävar redan för hösten
Snart är det semestertider och för många en välbehövlig semester. Men om du redan nu bävar för den kommande jobbhösten kan det vara tecken på att din motivation är körd i botten. Ett sätt att få upp motivationen är att anta nya utmaningar.

2 Du drömmer om andra jobb
Kanske dagdrömmer du om jobb med större kreativ frihet och där du belönas för dina initiativ. Se det som ett tecken på att något kanske är fel med din nuvarande arbetssituation.

3 Du får inget gehör för dina idéer
Du kanske har idéer om hur ni kan effektivisera eller utveckla verksamheten. Men om du märker att du får lite gehör för dina förslag kan det vara ett tecken på att din omgivning inte är särskilt mottaglig.

4 Ledningen är förändringsfientlig
Ett högt ansvar vilar på ledningen. Om de inte är förändringsbenägna eller rent utav motsätter sig innovation på arbetsplatsen kan det bli ett slöseri av dina idéer.

5 Företaget hänger inte med
Världen förändras – kanske till och med snabbare än någonsin. Men om din arbetsgivare står och stampar finns risken att du också gör det. Fundera om dina arbetsuppgifter förändrats senaste året och om det hindrat din utveckling.

6 Dina kolleger lär dig inte saker
Ta en titt runt dig: Vilka kolleger lär dig nya saker? Om du inte kommer på någon kan det både vara ett tecken på att ni är dåliga på att lära av varandra och att du kan arbetsuppgifterna i sömnen.

7 Du har söndagsångest
Att helgen ska fortsätta kan kännas lockande. Men om jobbmåndagarna känns som ett oöverskådligt ångestberg är det ett tecken om något ett tecken på att du inte trivs med ditt jobb och bör arbeta aktivt för att förändra situationen. Antingen genom att be om nya arbetsuppgifter eller börja leta efter en ny arbetsgivare.

8 Du känner dig ensam i arbetsgruppen
När vädrar missnöje med dina medarbetare eller kolleger om arbetsplatsens obefintliga utveckling får du en liten respons. Kanske är de nöjda med sakernas tillstånd.

 

 

Källa: chef.se