Arbetsledare, Bo-Inge

”Vi måste kunna hantera både hypermodernt och riktigt gammalt”

Bo-Inge Nilsson, Arbetsledare Signal, Kil Anställd sedan: 2000

Varför valde du det här yrket?

Jag har jobbat med järnväg sedan 1994. En syo satte en järnvägsbroschyr i handen på mig och jag tyckte att det verkade häftigt. Jag var tidigare signaltekniker, sedan lagbas för Öresundsbron och jobbade då för en underentreprenör till Banverket innan jag började på Infranord.

Vilka utbildningar har du gått?

Jag gick elprogrammet på gymnasiet, därefter ett påbyggnadsår motsvarande dagens KY-utbildning på Järnvägsskolan i Ängelholm. Jag fick tidigt gå en arbetsledarutbildning och det var bra för då hann jag mogna innan det var dags att jobba som det.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Morgnarna är intensiva. Vi går igenom listor med signalfel som ska åtgärdas. Det blir extra mycket efter ett oväder. Jag jobbar mycket med planering och säkerhetsfrågor. Jag tillbringar mer tid inomhus idag men är mån om att vara ute på fältet också för att hålla mig uppdaterad. Jag gör ett bättre jobb om jag är insatt i tekniken. Vi möts av både hypermoderna utrustningar och riktigt museigammal.

Vad är det bästa med jobbet?

Spänningen. Jag vet inte på morgonen hur dagen blir. Sen är det utmaningen att lösa problem. Det ger en viss kittling.

Vad krävs för att bli en bra arbetsledare?

Man måste vara lugn och metodisk och kunna läsa av folk. Sedan tycker jag att man ska vara ute på fältet för att verkligen kunna göra en bedömning om vilken arbetsinsats som krävs. Man måste helt enkelt tänka till och kunna prioritera.

Vilka är fördelarna med att jobba på Infranord?

Infranord är ett tryggt och bra företag.

Källa: Infranord.se