Dröm stort

Ulf Sandfrost

har arbetat som innovationschef för Lfant-projektet. Förutom att vara ett stort fan av The X-files är Ulf den sortens ledare som älskar att hålla sig uppdaterad med det senaste inom innovation. Ulf är den som mejlar kollegorna med länkar till intressanta artiklar om allt från ledarskap till Augmented Reality och han tar mer än gärna en kopp kaffe för att berätta mer om den senaste tech-konferansen han deltog i. När Ulf fick frågan om han kunde konkretisera vad innovation är så svarar han: att drömma stort. För honom är innovation en process där man lär sig förstå drömmar, tester drömmarna och sedan upprepar testen igen; åter och åter om igen. Om detta ska gå smidigt måste du kunna lita på dina kollegor. Det kan Ulf som tur är göra. Det viktigaste är att kunna arbeta med människor som har öppet sinne och som vågar ha diskussioner med högt i tak. På så sätt bygger man inte bara ett avdelning, utan ett helt lag.

Tom Clignez

(38) är i stor utsträckning alldeles självlärd. Idag finns det flera ställen att studera VR-teknik, men så har inte alltid varit fallet. När Tom provade sina första VR-glasögon visste få i Norden fortfarande de outgrundliga möjligheterna med VR. Han hittade fascinationen för IT i sina tidiga år, och som ung vuxen jobbade han som entreprenör i några år innan han studerade VR vid Högskolan i Kristianstad. Men det är som Tom själv säger: "det är den verkliga världen som är den bästa skolan". Väl hemma, i realtid, hamnar han ofta i konflikt med flickvännens katt, men på kontoret ses han av alla som en problemlösare. Toms kollegor betonar hans förmåga att lyssna och omfamna förändring, det sistnämnda som hans egg i rockärmen. Som utvecklare är han angelägen om att välja rätt verktyg när han tar sig an nya projekt. Men mest av allt uppskattar han att han kan ta sig vart som helst kreativiteten hägrar. Tom kodar på kontoret, på tåget eller ute i naturen, så länge resultaten blir så bra som möjligt.

Emmy Hall

(31) arbetar som konsult inom servicedesign; ett yrke som kan tolkas på flera sätt. När hennes familj eller vänner frågar vad hon egentligen jobbar med brukar Emmy förklara att hon arbetar med att ta reda på hur tjänster kan utformas för att vara så smidiga som möjligt för användaren. Faktum är att det var en ren slump att Emmy fick en karriär inom tech. Så hur kom det sig? Emmy är socialt engagerad, och brinner för att lösa frågor som klimatförändringar och global fattigdom. Som ekonomistudent hamnade hon i Silicon Valley och blev vansinnigt förälskad i teknikens alla möjligheter när det kommer till att skapa ett bättre samhälle. Således matchade både hennes kompetens och engagemang Lfant-projektet. När Emmy fick frågan vad hennes drömprojekt är tog hon en paus innan han svarade: "En tidsmaskin. Det hade vart coolt." Emmy är känd för att tänka stort och gillar att jobba kreativt. Inte minst trivs hon med nyfikna människor runt henne. Det finns goda egenskaper att ha när man gör appar, tjänster och system så användarvänliga som möjligt – men enligt Emmy är det A och O med gott samarbete för att få så bra resultat som möjligt.

Karolis

(31) jobbade på EVRY som moln-arkitekt och teknisk inspiratör, eller som hans kollegor brukade kalla honom: Tech Guru. Han började sin karriär inom tech i sitt hemland redan som tonåring, då han hjälpte den Litauiska regeringen med deras IT. Karolis har även jobbat som DJ i Berlin och musiken är även ett stort intresse idag. Karolis har idag gått vidare till en av våra partners och jobbar fortfarande med att tänka i nya banor och inspirera till ny teknik.