Här kan man göra karriär som både ledare och specialist

På Securitas har majoriteten av cheferna börjat som väktare och här satsar man verkligen på sina medarbetare. Två personer som har gjort karriärer på olika vis inom företaget är Firat Yapici och Ivan Rimac.

På karriärföretaget Securitas arbetar de alltid för att göra det lilla extra för att skydda hus, hem och samhälle. På samma sätt arbetar företaget för att värna om sina anställda genom att erbjuda dem en rad utvecklingsmöjligheter. Vi fick en pratstund med Firat och Ivan som berättar om hur man både kan göra karriär genom att klättra i grader på Securitas men även genom att utvecklas i sin yrkesroll.

Från väktare till chef

Firat anställdes som väktare på Securitas 2006 och det tog inte lång tid innan han blev befordrad till gruppledare. Snart blev han arbetsledare och idag arbetar han som driftchef med ansvar för över 300 anställda. Som chef tycker Firat det är viktigt att medarbetarna känner sig sedda varpå han ofta besöker de olika arbetsplatserna för att se till att personalen trivs i sin arbetsmiljö.

    - Vi har mycket intern rekrytering och de flesta blir anställda som väktare. Majoriteten av företagets chefer är gamla väktare och genom att anställa internt skapas de goda karriärmöjligheterna som vi har, säger Firat.

Genom att själv ha arbetat som väktare så är det lättare kunna stötta sina kollegor och sätta sig in i olika situationer. Att även ha arbetat som grupp- och arbetsledare är en stor tillgång då han har den kunskap som krävs för att själv gå in i olika driftsystem och lösa problem.

Utvecklas i sin utvecklarroll

Ivans karriär inom Securitas ser något annorlunda ut jämfört med Firats då hans karriär snarare handlat om att bli expert och utvecklas i sin yrkesroll. Ivan arbetar som utvecklare på avdelningen för applikation och utveckling och här krävs mycket specialistkunskap. Vill man fördjupa den kunskapen och bli expert på någonting så finns det alltid tid avsatt för utbildningar.

Ivan berättar att det är många medarbetare som söker sig till hans avdelning då det finns god möjligheter att utvecklas. Avdelningschefer blir projektledare eller väktare börjar arbeta med teknik.

    - Som systemutvecklare arbetar jag främst med systemintegration men även lite med projektplanering och rapportering. Eftersom mina arbetsuppgifter är väldigt varierande utvecklas jag hela tiden i min utvecklarroll. Jag har också stort eget ansvar och det är en sporre, att cheferna litar på att vi gör vårt jobb, avslutar Ivan.

Securitas utsågs nyligen till ett av Sveriges Karriärföretag 2017. Besök Securitas.se för att läsa mer om vilka karriärmöjligheter som erbjuds på Securitas i Sverige. 

Hitta ditt framtida jobb på Securitas - just nu söker vi många nya medarbetare runt om i Sverige! Securitas lediga jobb.