Inspirerande kunder skapar spännande karriärer på Grant Thornton

Joanna Antonson jobbar som auktoriserad redovisningskonsult på Grant Thorntons kontor i Stockholm. Sedan sin examen har hon hjälpt entreprenörer med sin ekonomi och sett dem växa till nästa nivå, parallellt som hennes egen utveckling tagit stora språng. På knappt fem år har hon gått från nyanställd till manager, på företaget som tilldelats både utmärkelserna Årets Framtidsbyrå och Karriärföretag.

Joanna började sin karriär som praktikant och var med andra ord helt grön i rollen när hon började på Grant Thornton våren 2011. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och enligt henne finns det alltid ett nästa steg att ta för medarbetarna på Grant Thornton. Hon berättar att det inom företaget finns tydliga utvecklings- och karriärplaner, men att det är individuellt hur snabbt man vill avancera och ta nästa steg.

"Personligen är jag väldigt målinriktad och siktade högt redan när jag började. Genom att vara engagerad i mitt arbete så har jag fått stort stöd från mina kollegor och ledare i organisationen."

Att vara bollplank till entreprenörer

På avdelningen Ekonomiservice har Joanna och hennes kollegor fått vara med på kundmöten tidigt i sina karriärer. För Joanna är det inspirerande att höra och bli en del av hur kunderna brinner för sina företag, något som hon också lär sig mycket av personligen. Att arbete med entreprenörsföretag gör också att man får jobba direkt med beslutsfattarna, väldigt nära verksamheten. Och en nära kundrelation gör det betydligt lättare att göra ett bra jobb. Hon utvecklar:

"Mina kunder ringer ofta och vill bolla en idé som de har fått under natten. Det gör att ingen dag är den andra lik och jobbet blir därför väldigt omväxlande."

I sin roll som Manager på Ekonomiservice ansvarar Joanna för att säkerställa kvalitet och leverans i olika kunduppdrag. Här är det viktigt att coacha de interna teamen, kommunicera och leda andra.

"Jag träffar människor hela tiden och det just det som jag tycker är roligast med att arbeta här. Det ger mycket inspiration att träffa våra kunder och jag lär även känna många människor internt då Grant Thornton är ett stort företag."

Alla möjligheter

Joanna berättar att för de som vill visa framfötterna lite extra så finns det också en del andra ansvarsområden som man kan ta sig an, utöver sina dagliga arbetsuppgifter

"Jag kan göra helt varierade grejer och ändå vara kvar på samma arbetsplats. Kursledare, festkommitté, employer branding event, hålla seminarier för kunder och mycket mer. Det sporrar och ger extra energi!"