Intensivträning i hållbar fatighetsförvaltning

Jenny Danell började som trainee på Hemsö i slutet av augusti 2016 och det har varit en minst sagt intensiv höst för henne.

- Jag har haft väldigt varierande uppgifter och hunnit med att jobba både inom ekonomi, kommunikation, hållbarhet och förvaltning. Det är roligt och spännande och ger mig en bra  översikt av företaget, säger Jenny.

Samhällsbyggnad och lantmäteri var tidigt ett område som intresserade Jenny. Därför valde hon också programmet för samhällsbyggnad på KTH med inriktningen fastighetsekonomi och juridik. Jenny fastnade för bredden i utbildningen som hon tror är en väldigt bra grund för den som vill jobba med fastigheter.

Jenny beskriver traineejobbet på Hemsö som mycket positivt, inte minst tack vare alla trevliga och engagerade kollegor.

   - Hemsö är ett företag som växer och hela tiden utvecklas. Det är verkligen kul att få jobba i ett sådant företag, säger hon.

Vad Jenny kommer att jobba med när hon är klar med sin traineeperiod är inte bestämt ännu.

   - Just därför är det så bra att få kunna prova på flera områden. Det är mycket som är intressant och roligt, avslutar hon.

Närvarande, utvecklande, ansvarstagande

Kulturen på Hemsö präglas av eget ansvar, prestigelöshet och en passion för det värde Hemsös fastigheter tillför samhällsnyttan.  Som medarbetare är vi ärliga, lyhörda, flexibla och dialogdrivna i våra relationer. Vi är nära våra kunder för att kunna erbjuda de lösningar som krävs både i dagens verksamhet och för framtiden.

Alla medarbetare bidrar till den goda trivseln på Hemsö. Kompetens, erfarenhet och professionalism är en självklarhet. Men lika viktigt är att alla delar vår gemensamma värdegrund.  När vi letar nya medarbetare till Hemsö söker vi efter personer som är öppna och prestigelösa med stort engagemang och driv.

Att jobba på Hemsö

På Hemsö satsar vi mycket på utbildningar och ungt ledarskap. Hos oss behöver du inte byta arbetsplats för att uvecklas. 2012 startade vi något som vi kallar Hemsöskolan, den riktar sig till samtliga anställda, med syftet att bland annat stärka Hemsös värderingar och öka integrationen inom företaget.

Ledarutveckling har hög prioritet både vad gäller att utveckla dagens ledare men också att fånga upp och utveckla framtida talanger. Alla chefer utbildas i Hemsös ledarskapsprogram och vår ledarskapsprofil.

Hemsö eftersträvar att alla medarbetare ska ha en sund balans mellan arbete och fritid och att det finns ett långsiktigt fokus på hälsa. Alla medarbetare erbjuds friskvårdsbidrag, massage, regelbundna hälsokontroller samt möjlighet att mäta och följa upp sitt individuella hälsoindex två gånger per år. Satsningen på hälsa märks också på vår låga sjukfrånvaro.

Text: Hemso.se