Möt några av oss

Vi har 4 500 medarbetare runt om i världen. Här kan du möta några av dem och höra mer om hur det är att jobba på LKAB.

 

"Jag kände att jag behövde utvecklas"

Anneke har jobbat på kontor tidigare och kände att hon behövde utvecklas och få komma ut. Hon gick skola i Vilhelmina och gjorde sin praktik på LKAB och trivdes så bra att hon blev kvar. Nu jobbar hon som laddare.


     
 

"Det bästa med Norrbotten är enkelheten."

Arvid Åhrberg från Danderyd gjorde lumpen i Arvidsjaur och kom av en händelse över en utbildningskatalog. Rymdingenjör var rubriken som lockade mest men efter pluggandet i Kiruna och en rad tillfälligheter senare jobbar han i dag på LKAB.


 

 

"Jag ville testa något helt nytt"

Linda Forssmark stod i kö till baja-majan på Bråvallafestivalen i Norrköping när det ringde från ett konstigt riktnummer. En norrländsk röst erbjöd henne ett jobb hon mer eller mindre glömt att hon sökt. Hon valde att tacka ja. Hon var beredd på att testa någonting helt nytt - att flytta 160 mil norrut.


     

"Vi omvärderar vår livssituation var femte år"

Denys Rublenko tog tåget upp till Kiruna mest bara för att kolla in läget. Universitetsutbildningen var klar och det kanske fanns ett lämpligt jobb i gruvstaden. Under tågresan träffade han Kristina och bjöd senare ut henne på en paddeltur i de natursköna fjälltrakterna. I dag jobbar båda två på LKAB.

 

Källa: LKAB.com