Möt vår medarbetare, Simon, som på heltid lär ut sin värdefulla kompetens på kurser och utbildningar i ALTEN Trainings regi.

Möt vår medarbetare, Simon, som på heltid lär ut sin värdefulla kompetens på kurser och utbildningar i ALTEN Trainings regi. ALTEN Training är en totalleverantör av utbildningar inom alla ALTENs tjänsteområden. Detta innebär inte enbart att ALTEN som företag kan erbjuda kurser och utbildningar till andra företag, utan det innebär också stora möjligheter till utveckling för dig som medarbetare då många av våra lärare är yrkesverksamma ALTEN-konsulter.

Simon, konstruktören från Karlskoga, halkade in på utbildningsspåret av en ren slump men arbetar idag heltid med det. Det är dock inte bara värmländska som är utbildningsspråket för Simon då han behärskar inte mindre än nio(!) olika språk. I intervjun berättar Simon om sin resa på ALTEN, från att ha arbetat som konstruktörskonsult till att idag hålla utbildningar för andra inom området.

Hur länge har du arbetat på ALTEN?
År 2014 hade jag suttit ett tag på ett och samma uppdrag hos min tidigare arbetsgivare. Då kontaktade Joakim Strandberg mig och jag erbjöds jobb på ALTEN Norge som jag tackade ja till. När kontoret där stängdes ned blev jag erbjuden ett uppdrag som konstruktör på ALTEN i Göteborg. I dagsläget håller jag Creo- och konstruktörsrelaterade kurser, exempelvis konstruktion för 3D-printning, på för ALTEN Training.

Hur kom du på att utbildning var ditt kall?
Jag hade faktiskt inte en tanke på att börja lära ut och utbilda från början. My Westerdahl, National Training Manager, fick en förfrågan från ett företag som var i behov av någon som kunde lära ut uppdateringen av deras programvara på mandarin. Hon tänkte ”hur tusan ska jag hitta någon som kan mandarin!?”. Min chef hörde talas om detta och rekommenderade mig för My och det blev jag som höll utbildningen. Efteråt fick jag fler förfrågningar och på den vägen är det. Idag arbetar jag heltid på ALTEN Training.

Vad häftigt att du kan mandarin? Hur kommer det sig?
Jag åkte till Kina och tränade kampsport på heltid i mer eller mindre ett helt år. Väl där lärde jag mig mandarin och kantonesiska. Jag fick upp intresset för språk när jag tog en språkkurs under tiden jag sökte jobb och nu tycker jag det är jätteroligt! Idag kan jag göra mig förstådd på nio språk, med varierande kompetensnivå då såklart. De viktigaste ingredienserna i språkinlärning är tid och motivation, om man inte tycker det är roligt kommer det inte att gå.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det roligaste med mitt jobb är problemlösningsbiten, det vill säga när folk har kluriga och komplicerade frågor om CAD som de behöver hjälp med. Ibland är frågorna så komplexa att jag får ta med mig dem hem och återkomma i ett senare skede. Folk blir väldigt glada när man kan hjälpa dem med deras problem. Det är otroligt kul att vara med att bidra till att underlätta andras arbete. Man blir heller aldrig fullärd och jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad på nyheter inom området, vilket är roligt.

Vad är det bästa med att arbeta på ALTEN?
Jag gillar friheten som arbetet på ALTEN ger och att jag kan jobba, i princip, var som helst i världen. Jag trivs bra med alla kollegor och det känns skönt att det finns ett helt team med professionella coacher som supportar mig och säljer in mig till spännande uppdrag. Här finns ständigt nya möjligheter att prova olika saker och det finns ingen konflikt mellan bolaget och det jag vill.