För Titi var Consat alltid det självklara valet

Titi Oyedeji arbetar idag som teknikområdeschef för Consats grupp IT & Mobility och hennes resa dit är värd att berätta. Trots att hon bytte företag och startade eget under några år, så är hon nu åter på plats och för henne har Consat alltid varit det självklara valet.

Titi kom i kontakt med Consat via Chalmers arbetsmarknadsdag, CHARM, som hon besökte mest för att se hur eftertraktad hennes profil var. Egentligen var hon inte ute efter ett nytt arbete men några dagar efter att hon pratat med Consat på CHARM blev hon kallad till en intervju med Ragnar Hallgren, Manager Embedded Design, och Martin Wahlgren, dåvarande avdelningschefen för Elektronik & System och numera koncern VD. Då hon hade fått upp intresse för företaget bestämde hon sig för att gå.

Anställde gravida Titi

Consat ville anställa Titi direkt men då hon precis hade fått reda på att hon var gravid, bestämde hon sig för att tacka för erbjudandet men återkomma när hennes mammaledighet var slut. Men för Ragnar och Martin spelade det ingen roll att hon var gravid, de hade ju bestämt sig för att anställa Titi. Detta bemötande gjorde henne övertygad om att Consat var det företag som hon ville arbeta på och här började hennes karriär inom Consat.

Titi anställdes som embedded utvecklare vilket hon trivdes jättebra med. Dock hade hon alltid haft en dröm om att lära sig hur man gör en produkt av mjukvara varpå hon 2008 bestämde sig för att gå över till Ericsson för att stärka denna kunskap. Tids nog växte hennes idé om ett närvarosystem för skolor, en idé hon inte kunde släppa.

Drömmen om att starta eget

För att förverkliga sin dröm startade Titi företaget TO Communicate AB 2012 som senare vann innovationspris för produkten ClickSystem. Men ganska snart upptäckte Titi att hennes passion inte låg i att ensam få ta hand om allt från verksamhetsutveckling till allt pappersarbete utan brann egentligen för att ihop med engagerade medarbetare tillsammans få bygga och skapa.

Under åren Titi var ifrån Consat hade hon hållit kontakten med Ragnar och när han förstod att hon sökte nya utmaningar, tipsade han om den lediga tjänsten som teknikområdeschef på Consat. Ett erbjudande hon tackade ja till direkt.

Från Consat och tillbaka igen

Att Titi inte tvekade på att återvända till Consat förklarar hon beror på att det är ett humant företag med ett genuint teknikintresse och bred teknisk kompetens inom olika branscher. Att Consat ville satsa långsiktigt på Titi och snarare såg hennes graviditet som en möjlighet att hinna lära upp  nyexaminerade ingenjörer medan hon var på mammaledighet, säger enligt Titi det mesta.

-    Ingenting är omöjligt på Consat och för mig var valet enkelt. Det är en otroligt kreativ miljö här där man utvecklas såväl som person, ingenjör och chef. Jag får även möjlighet att utveckla andra i deras tekniska karriär, se till att de får en komplett portfölj av kunskap och roliga uppdrag, avslutar Titi.

Nyligen blev Consat utsedd för femte året i rad till ett av Sveriges Karriärföretag. På deras karriärsida finns mer information om Consats olika affärsområden samt vilka möjligheter som finns att göra karriär inom företaget. 

Karriärsida Consat