Utvecklande utmaningar hos nätmäklaren Nordnet

Att få arbeta med både teknik och finans är det som motiverar och driver Carl Bring i rollen som utvecklare på Nordnet. Dagligen arbetar han med utveckling och drift av kritiska och väldigt transaktionsintensiva system.

För Carl Bring handlar varje dag om att lösa verklighetsförankrade problem.

– Det är motiverande att se hur olika världshändelser påverkar börserna, som Brexit eller när Trump blev vald till president. Att finansmarknaden är så oförutsägbar gör att ett jobb på Nordnet aldrig blir långtråkigt, menar Carl.

Interna karriärmöjligheter

Carls väg till hans nuvarande roll började för fyra och ett halvt år sedan. Då började han som junior front end-utvecklare, vilket enkelt förklarat handlar om att arbeta med det visuella på en webbplats. Allteftersom upptäckte Carl att han intresserade sig mer och mer för back end-utveckling, vilket beskrivs som utveckling på servernivå, ofta med kopplingar till affärslogik och integration mot andra system.

– Under ett år fick jag möjligheten att arbeta med systemen för insättningar och uttag i vårt bankkommunikationssystem. Därefter arbetade jag en period med Nordnets tradingsystem innan jag gick över till min nuvarande roll som back end tech lead. Däremellan har jag testat att arbeta med flera olika domäner på Nordnet, vilket har gjort att jag fått en bred och samlad bild över företaget som jag har stor nytta av i dag. Mina chefer har verkligen svarat upp på mina önskemål om utveckling och nya utmaningar, säger Carl.

”Systemen måste fungera oavsett vad”

Under en längre period har Carl och hans kollegor arbetat med en migrering av en orderläggningstjänst. De har bytt ut all kod bakom kulisserna utan att kunderna har märkt av förändringen.

– Som back end-utvecklare är målet att alla system ska fungera utan att det märks av att vi genomför en stor förändring. Lugnt och metodiskt har vi kunnat migrera kunder från ett system till ett annat utan att det påverkat dem. Systemen hanterar orderläggning och trading för våra kunder. Det är system som bara måste fungera oavsett vad, och det är det som motiverar mig.

Ett ständigt lagarbete

Att Nordnet klättrar i popularitet bland young professionals, och i år blivit branschbäst bland IT-studenter, tror Carl beror på att företaget har en arbetskultur som bygger på trivsel och gemenskap. Nordnet är organiserade i olika arbetslag, Tech är exempelvis uppdelat i olika team och domäner för bland annat pension, trading och banktjänster.

– När jag kommer in på morgonen börjar jag med att morsa på teamet jag arbetar med. Vi går gemensamt igenom vad alla gör och hur projektet flyter på, varvat med kontinuerlig produktions-sättning. I min roll hoppar jag runt mellan olika team för att avlasta och förstärka där det behövs. Att byta team är ett snabbt och bra sätt att lära sig nya saker och lära känna nya människor. Som utvecklare gäller det att vara flexibel samtidigt som det är viktigt att hålla en bra gemenskap i gruppen. Det gynnar arbetsklimatet och bidrar till att vi håller en hög kompetensnivå.

Sofie Lundmark