Vi är en av Sveriges mest spännande arbetsgivare

En av Sveriges mest spännande arbetsgivare –  så tycker våra medarbetare som har fått sätta betyg på oss. Bland 500 organisationer har Oskarshamns kommun utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Våra medarbetare har framför allt gett oss högt betyg inom områdena jobb och kollegor. I Oskarshamns kommun trivs man, både med sina arbetsuppgifter och med de man arbetar tillsammans med. Eva-Carin Öhlin, personalchef i Oskarshamns kommun säger: 

– Delaktighet är ett ledord i Oskarshamns kommun. Här är medarbetarna med och påverkar och ställer krav men får också ge av sig själva och sin kompetens.

Möjlighet att utvecklas

I en stor och bred organisation som vår är det lätt att utvecklas. Vi har många anställda som har stannat länge tack vare möjligheten att bredda sig och göra karriär.  Och tillsammans med medarbetarna utvecklas också organisationen. Just nu satsar vi på att få en ännu bättre arbetsmiljö, och kommer att arbeta mer intensivt med jämställdhet, kompetensutveckling och utveckling.

Det är också lätt att kombinera arbete och fritid i Oskarshamn. Att leva och bo i här är en vardag med vänlighet och närhet. Oskarshamn har en mysig stadskärna, och i hela kommunen är det nära till havet och skogen.

Medarbetarna nominerade kommunen

Det är våra medarbetare som själva har nominerat oss till utmärkelsen Sveriges mest spännande arbetsgivare. Närmare 200 personer har sedan besvarat en enkät med frågor om bland annat lön, delaktighet, möjlighet till utveckling och trivsel. Eva-Carin Öhlin säger: 

– Jag känner stolthet. Jag är stolt över att jobba här och finnas i en uppskattad organisation. Men det är också ett ansvar att förvalta det.