E.ONVA/energi

MotivationMed nya lösningar och kompetensutvecklande arbetsuppgifter arbetar E.on fantastiskt framgångsrikt med Employer Branding. Genom innovativa, kreativa och drivna medarbetare utses härmed E.on till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalité på social och digital media

E.ON producerar och levererar energi till den nordiska marknaden i form av el, gas, värme, kyla och avfallsbehandling samt energirelaterade tjänster till cirka en miljon kunder. Vi gör det med ambitionen att bli den mest gillade partnern för hållbara energilösningar.

Omvandling av energimarknaden

Det pågår en omvandling av energimarknaden. Det är ett helt nytt energilandskap som växer fram. I detta har kunderna makt över sin konsumtion och sin produktion, och andelen förnybar elproduktion växer. E.ON är med och driver den omvandlingen. En avgörande del i det är våra investeringar och våra samarbeten och partnerskap för smarta och hållbara energilösningar med kunden i fokus.

Vi ser en tydlig utveckling av olika drivkrafter på energimarknaden. Starka drivkrafter är nya teknologier som till exempel effektivare solceller och digitaliseringen, lokalt producerad förnybar energi och nya kundbehov. Den traditionella kraftproduktionen som säkerställer trygga energileveranser dygnet runt, året runt, har andra drivkrafter.

För att möta kundernas behov krävs olika affärsmodeller och därför har E.ON delats i två delar. E.ON fokuserar nu på innovativa kundlösningar, förnybar energi och distribution av el genom smarta elnät. Det andra bolaget fokuserar istället på konventionell elproduktion, energihandel, och olje- och gasutvinning.

Men inte minst fortsätter vi att vara med och utveckla det nya framväxande energilandskapet och att uthålligt utveckla kundlösningar som är smarta, innovativa och hållbara.

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss? 

Här kan du se lediga jobb och upptäcka dina möjligheter på E.ON.

 


”Till E.ON Graduate Program söker vi unga energiintresserade akademiker med färdig Masterutbildning från universitetet eller högskola inom ekonomi, teknik eller industriell ekonomi, eller med motsvarande utbildning. Du är antingen nyutexaminerad eller har redan en examen och upp till ett års arbetslivserfarenhet.”

Artiklar

Möt Marianne En av pionjärerna bakom förnybar fjärrvärmeMarianne har aldrig släppt sin flickdröm att få rida – och när vi träffar henne i stallet så förstår vi varför. När hon inte håller balansen på hästryggar så jobbar Marianne på kontoret i Malmö. Hennes passion för djur och natur skiner igenom, oavsett om det handlar om hästar på fritiden eller om förnybar fjärrvärme […]Läs mer

”E.ON är en arbetsgivare som gör det möjligt att kombinera familj och karriär”Jessica har under sina dryga 20 år på E.ON arbetat inom elva olika roller. Möjligheten att kombinera familj och karriär har varit en stor anledning till att hon fortsatt att utvecklas professionellt inom E.ON koncernen.    – Jag har fått mina barn samtidigt som jag har klättrat i karriären. Jag har alltid mött förståelse och […]Läs mer

”Det var väldigt inspirerande att som praktikant få ett så stort ansvar”Anders studerade elkonstruktion på Yrkeshögskolan SYD i Hässleholm, och fick via en handbollskompis upp ögonen för E.ON. Praktikplatsen ledde senare in på en projektanställning och idag jobbar han som Projektör inom Lokalnät. Praktiken genomfördes under tolv veckor med inriktning elnät och var en viktig del av Anders utbildning. Anders valde att söka sig till E.ON […]Läs mer

Bilder

Följ E.ON på sociala medier

InstagramFacebookTwitterLinkedInWebbsida