E.ONVA- och elnät

Motivation”Genom att alltid försöka skapa en bättre morgondag för sina medarbetare och förnya Sverige har E.ON Sverige utfört ett kvalitativt arbete med Employer Branding. Med olika arbetsområden och en samverkan till ett förnybart samhälle utses härmed E.ON Sverige AB till ett av Sveriges Karriärföretag 2018.”

Employer branding
Quality of Communication
Career Days
Attractiveness

E.ON producerar och levererar energi till den nordiska marknaden i form av el, gas, värme, kyla och avfallsbehandling samt energirelaterade tjänster till cirka en miljon kunder. Vi gör det med ambitionen att bli den mest gillade partnern för hållbara energilösningar.

Omvandling av energimarknaden

Det pågår en omvandling av energimarknaden. Det är ett helt nytt energilandskap som växer fram. I detta har kunderna makt över sin konsumtion och sin produktion, och andelen förnybar elproduktion växer. E.ON är med och driver den omvandlingen. En avgörande del i det är våra investeringar och våra samarbeten och partnerskap för smarta och hållbara energilösningar med kunden i fokus.

Vi ser en tydlig utveckling av olika drivkrafter på energimarknaden. Starka drivkrafter är nya teknologier som till exempel effektivare solceller och digitaliseringen, lokalt producerad förnybar energi och nya kundbehov. Den traditionella kraftproduktionen som säkerställer trygga energileveranser dygnet runt, året runt, har andra drivkrafter.

För att möta kundernas behov krävs olika affärsmodeller och därför har E.ON delats i två delar. E.ON fokuserar nu på innovativa kundlösningar, förnybar energi och distribution av el genom smarta elnät. Det andra bolaget fokuserar istället på konventionell elproduktion, energihandel, och olje- och gasutvinning.

Men inte minst fortsätter vi att vara med och utveckla det nya framväxande energilandskapet och att uthålligt utveckla kundlösningar som är smarta, innovativa och hållbara.

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss? 

Här kan du se lediga jobb och upptäcka dina möjligheter på E.ON.

 

Följ E.ON på sociala medier

Artiklar om E.ON