KronofogdenOffentlig förvaltning

MotivationMed fokus på mångfald och innovation inom företaget arbetar Kronofogdemyndigheten aktivt med sina medarbetare och deras utvecklingsmöjligheter. Genom en positiv arbetsmiljö skapas förutsättningar som en attraktiv arbetsgivare, i och med det utses härmed Kronofogdemyndigheten till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalité på social och digital media

Utvecklas hos oss

Samhället är i ständig förändring. Det behöver vi också vara. Vi utvecklar för att hänga med och har högt satta mål för det. Därför kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter hos oss. Vi blir bättre när du utvecklas tillsammans med oss.

Utveckling i vardagen

Vi utvecklar kontinuerligt vår arbetsplats både genom ständiga förbättringar och större projekt. Vi arbetar ofta tvärfunktionellt, vilket innebär att olika grupper löpande arbetar tillsammans och bidrar med flera perspektiv. Du kan jobba tillfälligt på heltid med utvecklingsarbete eller med mindre kontinuerliga uppdrag vid sidan av ditt ordinarie arbete. Det är ett jobb, men du kommer också hit för att lära dig nya saker.

Fördjupning och bredd

Vi är en stor organisation med många olika arbetsområden. Här finns goda möjligheter för dig att utvecklas både på djupet och på bredden. Vi arbetar löpande med att öka kompetensen hos våra medarbetare, men vill också att du har en drivkraft att själv se möjligheter. Vi erbjuder både interna och externa utbildningar, och du får ofta handledning oavsett vilken roll du har. När du är som exempelvis kronoinspektör eller kronofogde genomgår du ett längre utbildningsprogram där teori varvas med praktik.

Utvecklas som ledare

När du är ny i rollen som chef får du en introduktion genom vårt utvecklingsprogram för chefer. Där blandas interaktivt lärande med diskussioner i ditt chefsnätverk. Du kan även fördjupa ditt ledarskap genom andra utbildningar och genom att delta i vårt mentorprogram.

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. När du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas.

Tycker du att detta låter intressant och viktigt skulle du kunna passa hos oss på Kronofogden.. Ta en titt på våra lediga jobb här.

Medarbetare

”Vi möter utsatta människor och vi måste kunna lyssna” - Andra, Kronofogde på juristsektion sydLäs mer

”Det bästa med digitalisering är att skapa samhällsnytta” - Johan, Systemtestare på it-avdelningenLäs mer

”Skuldsatta är som du och jag och de vill göra rätt för sig” - Malin, Läs mer

Följ Kronofogden på sociala medier

FacebookLinkedIn