Sodexo

SodexoBemanning/administration

Pålitlig arbetsgivare
Stabila finanser
Tillväxt
Kompetens utveckling
Mångfald & Jämställdhet
Öppen arbetsgivare
Karriär
Miljö & Hållbarhet
Lyhörd
Branding

Sodexo

Utveckling och karriär

Vi utför olika servicetjänster till tusentals personer varje dag. Majoriteten hos oss jobbar ute hos våra kunder, men vi har också specialister som sitter på huvudkontoret i Solna och arbetar med produktutveckling, koncept, inköp, affärsutveckling och företagsledning. Självklart finns också tjänster inom till exempel: HR, finans och kommunikation.

För att möta våra kunders förväntningar behöver vi ett brett spektrum av erfarenheter och kompetenser. Våra framgångar bygger på vårt kunnande, vår stolthet och trivsel. För Sodexo är det därför viktigt att skapa rätt förutsättningar för allas utveckling. Vi uppmuntrar de som vill fördjupa sina kunskaper eller prova på nya roller, tjänster och verksamhetsområden. Vi ger också möjligheten att arbeta som volontär på betald arbetstid en dag om året.

För oss som arbetar på Sodexo är det angeläget att alla nya medarbetare delar våra värderingar. Vi är stolta över vår hållbarhetsplan, Better Tomorrow 2025, och att Dow Jones sustainability index utsett oss till branschens mest hållbara företag flera år i rad. Vår ambition är att fortsätta att ligga i framkant. Vi hoppas att du som söker jobb hos vill vara med och bidra till den ambitionen. Se våra lediga tjänster här
Platschefen Johan Karlssons interna resa på Sodexo började med en praktikplats i samband med yrkesutbildningen Food & Beverage-manager på Frans Schartaus handelsinstitut. Med sig i bagaget hade han några år som kock, och det var egentligen i det spåret han tänkt fortsätta.

”Jag har en inspirerande och bra chef”

______

Han sökte några jobb som låg mer i linje med det han pluggat till, men praktiktiden fick honom att se fler utvecklingsmöjligheter på Sodexo. Idag är han platschef hos en av Sodexos företagskunder i Göteborg. Som platschef ansvarar han för samtliga servicetjänster, till exempel städning, reception, café, catering och brandskyddsarbete.

Vad uppskattar du mest med jobbet på Sodexo?
För det första har jag en inspirerande och bra chef. Patrik hittar utmaningar till mig som gör att jag utvecklas. Och så gillar jag våra värdeord laganda, serviceanda och utveckling. Det är genuint och konkret och användbart i vardagen. Det märks att vår grundare inte bara hittade på något som låter bra. Om vi har en bra laganda i teamet blir servicen bra, när vi fokuserar på bra service utvecklas vi och får positiv feedback från kunden. Det hänger ihop på ett bra sätt.

Vad blev du mest förvånad över när du började?
Att företaget var så stort. Jag gjorde min praktik på huvudkontoret och där blev jag påmind om hur många anställda vi är i hela världen. När jag varit utomlands dyker loggan upp lite här och var.

Hur tror du att servicebranschen kommer att utvecklas?
Det kommer hända mycket inom teknik och digitalisering de närmaste åren och eftersom jag gillar teknik känns det kul att vara med på resan. Jag håller inte med de som säger att robotarna kommer att ta våra jobb, människor kommer att behövas men till andra saker. De tunga arbetsuppgifterna som sliter mycket på kroppen kommer att automatiseras. Var femte svensk har en robotdammsugare i sitt hem, men det finns få som fungerar för kontor. Parallellt med den tekniska utvecklingen blir det humana viktigare. Vårt mål är att förbättra människors livskvalitet och i det arbetet kommer det mänskliga mötet alltid vara viktigt.

Varför tycker du att någon ska söka jobb på Sodexo?
När jag började på Sodexo visade jag mina kompisar företagets video ”Open your eyes”. Den beskriver vår syn på mångfald. Mina kompisar sa ”wow, så där är det inte på mitt företag”. Vi arbetar med mångfald inom olika områden och ser olikheter som styrkor. Där sticker Sodexo ut.

Artiklar om Sodexo

Följ Sodexo på sociala medier