SVTUnderhållning

MotivationMed en fantastisk utvecklingspotential för sina medarbetare och en miljö där mångfald är en tillgång arbetar SVT med Employer Branding på ett framgångsrikt sätt. Med deras familjära företagskultur kan varje medarbetare känna sig välkommen. Härmed utses SVT till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalité på social och digital media

Vi är till för alla i Sverige

Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar – för alla åldrar och intressen. Och vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Vår verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via public service-avgiften.

SVT har cirka 2100 tillsvidareanställda. Av dem arbetar cirka 900 utanför Stockholm. I Göteborg, Malmö, Umeå och Stockholm produceras förutom nyhetsprogram även så kallad allmän-tv, exempelvis barnprogram, underhållning, drama, faktaprogram, dokumentärer och kulturprogram.

Vi söker ständigt nya medarbetare

Det är fantastiskt roligt att försöka skapa ett innehåll som engagerar alla i Sverige. För att lyckas med det uppdraget behöver vi locka till oss talanger som ger oss nya perspektiv. Är det kanske du? Vi har idag ett fantastiskt gäng som arbetar på SVT, men vi behöver ständigt fylla på med nya medarbetare. De senaste åren har vi i genomsnitt rekryterat cirka 150 nya fasta medarbetare inom olika yrkesfunktioner. Nära hälften av de som nyanställts är journalister. På den här sidan lägger vi kontinuerligt upp lediga tjänster. Hoppas vi ses!

Hitta lediga tjänster här.

Praktik och examensarbete

Skulle du vilja göra din praktik på SVT eller kanske göra ditt examensarbete i samarbete med oss?

Praktikpolicy

De praktikanter vi tar emot ska gå en eftergymnasial utbildning, där praktiken ingår i utbildningens kursplan. Utbildningen ska också leda till ett yrke som finns inom SVT, alternativt att man har avslutat en sådan utbildning och är berättigad till stöd från Arbetsförmedlingen. Vi prioriterar de som går en utbildning som passar vårt rekryteringsbehov.

För att få jobb på SVT krävs en gymnasieutbildning och de allra flesta yrken kräver även utbildning från högskola eller folkhögskola. De specifika utbildningskraven varierar naturligtvis utifrån respektive tjänst.
Eftersom det är angeläget för oss att få en mångfald i kompetens och erfarenhet rekryterar vi gärna medarbetare med olika utbildningsbakgrund. De flesta vi anställer har även erfarenhet inom sitt verksamhetsområde.

Examensarbete på SVT

Genom att SVT samarbetar med högskolor och universitet kommer vi i kontakt med många studenter. Är du intresserad av att skriva din uppsats eller göra ditt examensarbete på SVT? Ibland har vi färdiga ämnen vi vill ha hjälp med. Då lägger vi ut dom så att man kan söka platsen. Finns inga sådana ex.jobb ute på våra sidor så kan du skicka in din ansökan ändå. Berätta om vilken typ av ämne du vill fördjupa dig inom och vad du vill arbeta med längre fram så får verksamheten avgöra om det finns tid och möjligheter för att ta emot dig.

Ansök om praktik på SVT här

Ansök om praktik på SVT Interaktiv här

Ansökan examensarbete SVT

Ansökan examensarbete SVT Interaktiv

Följ SVT på sociala medier

InstagramFacebookLinkedInWebbsida