Forskare: ”Chilla” på jobbet – är bra för karriären

Ta en extrasväng förbi kaffeautomaten och stressa inte upp dig i onödan – det är bra för karriären.

Forskare i Storbritannien har kommit fram till att de som tar det lite lugnare på jobbet är lyckligare, friskare och har större chanser att bli befordrade.

Människor som ständigt jobbar på högvarv skattar sin psykiska och fysiska hälsa lägre än de som arbetar i ett lugnare tempo, och känner sig samtidigt mindre nöjda och trygga på jobbet, visar forskning från Cass Business School i London, som bygger på data från 52 000 anställda i hela Europa.

”Överdrivna arbetsinsatser leder inte bara till minskat välbefinnande, utan även till försämrade karriärmässiga resultat”, säger forskaren Argyro Avgoustaki i ett uttalande.

Han förklarar att bristen på återhämtning slutligen brukar ta  ut sin rätt i form av slarv ochbristande kvalitet i arbetet, och inte sällan även i depressioner och andra sjukdomar som sammantaget minskar chanserna till avancemang.

Han förespråkar därför ett smartare sätt att jobba, med fler pauser och färre övertidstimmar, som ett sätt att främja både hälsan och karriärmöjligheterna.

Källa: chef.se