21 maj, 2021Student

Studenterna har sagt sitt!

Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under Mars – April 2021 genomfört en omröstning gällande deras val av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan, vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2021.

Vi har nu sammanställt vilka arbetsgivare bland årets Karriärföretag inom respektive kategori som fått flest röster och som studenterna anser vara mest attraktiva att få arbeta och göra karriär på. Topp 10 listorna för varje kategori presenteras på karriarforetagen.se den 21e Maj.

Deltagare i omröstningen i år var totalt 2.057 studenter mellan 20 – 30 år som just nu studerar en akademisk utbildning fördelat på följande kategorier: CivilIngenjörs-studenter (567 st), Högskoleingenjörs-studenter (298 st), Ekonomistudenter (435 st), IT-studenter (448 st) och Jurist-studenter (309 st).

“Det har varit en intressant omröstning för att få fram Topp 10 listan för studenter och vi kan se att att studenterna intresserar sig både för välkända och trygga arbetsgivare, men även att studenterna är mer nyfikna på tillväxtbolag än tidigare. Studenterna ser ”ljuset i tunneln” för slutet av pandemin, som vi bedömer har påverkat studenternas val av framtida arbetsgivare, säger Patrik Wigton, Ordförande i Karriärföretagen”

Topp 10 arbetsgivarna per kategori i omröstningen är :

Fler nyheter