Sök Meny
« Tillbaka

Trainee Granitor Automation School

Ingenjör|Granitor

Om programmet

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar – människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Granitor Automation School utvecklar Granitor Systems framtida specialister. Traineeprogrammet ger nya, juniora medarbetare en helhetsuppfattning av företaget och skapar möjligheter till professionell och personlig utveckling. Under hela programmet arbetar du som trainee i verkliga projekt med egna ansvarsområden varvat med teori. På det sättet tänker vi att du får en bred och stabil grund att stå på och en skjuts tidigt i karriären. Som morgondagens specialist inom Granitor Systems är vägarna framåt många och möjligheterna ännu fler, som trainee tar du reda på vad som passar just dig.

Detaljer om traineeprogrammet:

 • Traineeprogrammet startar i september 2023 och pågår i 18 månader
 • Du är tillsvidareanställd från första dagen
 • Programtiden består av tre huvudblock: konstruktion inkl. verkstadspraktik, programmering och projektledning.
 • Vi inleder med en gemensam introduktion och varvar sedan arbete och utbildning under hela programtiden.
 • Du ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter, lära känna Granitors organisation och företagskultur och få en bred kompetens inom företaget.
 • Du är placerad på en av våra avdelningar där du kommer att få pröva på alla områden – från verkstadsarbete till projektledning. Parallellt genomförs utbildning, seminarier och studiebesök. Sista blocket som är dedikerat till projektledning är möjligt att istället använda för ytterligare specialisering i något av de övriga blocken.
 • Du tillhör den placeringsort där du är anställd men programmet kommer att innebära tjänsteresor (körkort är därför en förutsättning).
 • Förutom att besöka verksamheterna inom Granitor ingår även studiebesök hos några av våra kunder.
 • Du får under hela programmet stöd av en personlig mentor.

Läs gärna om Antons resa från Trainee till Projektledare och Gruppchef.

Vem söker vi?

Vi vänder oss till dig som är civilingenjör/högskoleingenjör inom automation, elektroteknik, mekatronik eller elkraft. Du har din examen klar senast i augusti 2023 och den bör vara högst två år gammal när du ansöker till programmet.

Som nyexaminerad är all typ av tidigare yrkeserfarenhet värdefull. Extra meriterande är dock yrkeserfarenhet inom teknikområdet, alternativt inom elinstallation.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken, har god social kompetens och med en hög samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och vågar ta initiativ. Du behöver även kunna jobba strukturerat och medtodiskt med förmågan att kunna se på en uppgift både i ett övergripande perspektiv som på detaljnivå.

Varför arbeta hos oss?

Som trainee och därmed medarbetare kan du se fram emot spännande och varierande projekt där hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar kundernas konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål Att bidra till en bättre framtid. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. Här finns även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön

Det här är Granitor Systems (tidigare Midroc Automation)

Bra att känna till

 • Placeringsort: Trollhättan
 • Arbetstiden är dagtid men det finns möjlighet till både flex och arbetstidsförkortning
 • Tjänsteresor ingår i tjänsten
 • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner tidigare än sista ansökningsdatum

För att veta mer om traineeprogrammet kontakta:

Håkan Båthsjö, Avdelningschef: hakan.bathsjo@granitor.se, +46 10 470 78 54

Carolina Hemmingsson, HR-chef: carolina.hemmingsson@granitor.se, +46 736 44 48 38

Ansökan stängd
Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta

Du kan när som helst avskriva dig genom länken i våra mejl. Notera dock att du då inte längre kan vara med i tävlingar eller vinna våra stipendier. För mer information gällande vår personintegritetspolicy besök vår webbplats

Sista ansökningsdag06-05-2023Ansökning öppnades:01-02-2023PlatsTrollhättanPeriodStart sep 2023

Se alla traineeprogram hos GranitorSe alla Ingenjör traineeprogramSe alla traineeprogram

Stipendier

Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

Se alla stipendier »

Lediga Jobb

Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »
Plantvision - ett KarriärföretagHeimstaden - ett KarriärföretagAspia - ett KarriärföretagTrygg-Hansa - ett KarriärföretagAccountor - ett KarriärföretagMellanskog - ett KarriärföretagKiwa - ett KarriärföretagPerstorp - ett KarriärföretagEvolution - ett KarriärföretagJM - ett KarriärföretagHandelsbanken - ett KarriärföretagYaskawa - ett KarriärföretagFolksam - ett KarriärföretagVeoneer - ett KarriärföretagExtenda Retail - ett KarriärföretagMIAB - ett Karriärföretag