”Jag och mina medarbetare levererar på hög nivå”

I Tyresö kommun byggs nu närmare 1 000 nya hållbara bostäder för att svara mot marknadens behov. Som mark- och exploateringschef är Jenny Linné med och skapar framtidens Tyresö.

Vad var det som lockade med Tyresö kommun?

   – Att få forma Tyresö, från planeringsskedet till färdigt projekt. Allt vi bygger är beständigt och ska förbli så i många år framöver. Att gå förbi en park eller en byggnad och säga att jag har varit med och skapat den gör mig stolt.

Berätta om ett spännande projekt ni har på gång!

   – Det har hänt mycket i Tyresö på sista tiden, de flesta som bor här märker det genom att det står byggkranar på många platser. Det finns ett högt tryck på att ta fram fler bostäder nu när fler invånare flyttar hit.

   – Att många väljer Tyresö gör att kommunen är en intressant arbetsplats där vi som jobbar här får vara med om många spännande projekt. Just nu förtätar vi centrum och bygger en stadsdel som heter norra Tyresö centrum. Där ska det byggas 1 000 nya bostäder och vi satsar mycket på hållbarhet med målet att långsiktigt utveckla Tyresö.

Vad överraskade dig när du började här?

   – Många har förutfattade meningar om att arbetet går långsamt i kommunen. Här är det verkligen inte så, det händer så mycket hela tiden vilket gör att det ställs krav på medarbetarna som måste leverera på hög nivå. Arbetsklimatet är härligt, det finns många som är drivna och vill framåt. Alla får vara med och påverka och våra beslutsprocesser är snabba och effektiva.

Varför ska unga talanger söka sig till Tyresö?

   – Framöver kommer det att finnas rum för många olika kompetenser. Mitt råd är att du ska ta för dig och visa framfötterna om du är intresserad av att jobba i Tyresö. Berätta vad du kan bidra med, du kanske har den kompetens vi behöver även om vi inte specifikt har sökt efter den. Väl på plats kommer du att mötas av en spännande arbetsgivare full av drivna och kompetenta medarbetare, alla med framtiden i fokus.

Fakta

Namn: Jenny Linné

Titel: Mark- och exploateringschef.

Utbildning: Samhällsbyggnad inriktning mark- och fastighetsjuridik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2010.

Person som varit avgörande för min karriär: Min man Marcus, han har alltid stöttat mig.

Text: Sofie Lundmark 

Källa: Tyreso.se