5 januari, 2022

5 utbildningar som gör dig till en bättre ledare

Ingen föds till chef eller projektledare – men med rätt förutsättningar så kan alla utvecklas i rollen som ledare. Här tipsar Framfot om deras fem mest populära utbildningar för att du ska bli en bättre ledare.


Våra utbildningar utgår ifrån dig och din specifika situation. Till skillnad från många andra så uppmanar vi dig att inte ”lämna jobbet på jobbet”. Ta med jobbet till oss! För att utvecklas och skapa verklig förändring stöttar våra utbildare dig med praktiska övningar, relevanta teorier och självanalys baserat på din vardag. På så sätt utvecklas du i din yrkesroll där du är i dag.


Det kan även vara bra att veta att vi arbetar i mindre grupper om max 10 deltagare. Med utbildningstillfällen på plats såväl som på distans, utan att tumma på kvaliteten.

Komplett chefsutbildning

Vill du bli en bättre chef? Hitta ditt bästa sätt att leda! Det finns (tyvärr) inte en magisk mall som passar alla och att ”chefa” kan vara lättare sagt än gjort. I vår certifierade ledarskapsutbildning lägger vi därför fokus på att stötta din resa utifrån din specifika situation. För vi tror att kunskap är nyckeln bakom modiga chefer. Men varför vill vi ha modiga chefer? Modiga chefer gör det som krävs, de är lösningsorienterade och inger förtroende. Efter din utbildning hos oss har du den kunskap som krävs för att bygga ett starkt och effektivt team. Du lär dig att kommunicera tydligare, identifiera olika kommunikationsstilar i ditt team och får chansen att öva upp din förmåga i det coachande ledarskapet. Dessutom stöttar vi dig i 6 månader efter avslutad utbildning. För när du som chef växer och utvecklas, så följer dina medarbetare och ditt team efter.

Därför ska du som projektledare certifiera dig

Kanske har du en projektledarroll idag, eller kanske har du googlat ”vad gör en projektledare?” och upptäckt att du borde ha rollen som projektledare. Oavsett så kan en certifierad utbildning ge dig, inte bara nya verktyg och kunskaper, utan även bättre självförtroende på jobbet. I vår projektledarutbildning ökar du din kompetens inom ledarskap, med andra ord hur du får din grupp att prestera och må bra. Samtidigt som du fyller på med nya kunskaper om struktur och förändringsarbete. En certifiering är även ett bra sätt för dig själv och din omgivning att erkänna dina kompetenser – för vem vet vilka dörrar som kan öppnas när du väljer att satsa på dig själv.

Agil projektledning för mer effektiva projekt

Hur bekant är du med Agil projektledning? I utbildningen Agil projektledning får du lära dig vad det agila arbetssättet innebär. Vi går igenom grunderna i SCRUM och Kanban samt vilken agil metod som passar din organisation bäst. Som en av våra tidigare kursdeltagare sa, ”Jag har lärt mig att agil projektledning är mer ett mindset än en metod”, något vi verkligen skriver under på. Efter den här utbildningen har du därför dels en djupare förståelse för begreppet agilt, dels argumenten för och förmågan att analysera hur och vart ett agilt förhållningssätt kan bidra till din verksamhet.

För dig som vill bli eller är HR-chef

Personalen brukar ofta kallas för företagets viktigaste resurs, om det stämmer, hur viktig är då inte personen som har till uppgift att se efter den resursen? Kort och gott, jätteviktig! I vår utbildning inom HR får du lära dig och praktiskt tränas i konflikthantering, rekrytering och arbetsrätt. Alla viktiga delar i att bygga en stark och bra arbetskultur där människor utvecklas. En bra kultur är även nyckeln till att behålla talanger och en förutsättning för tillväxt. Så drömmer du om att bli, eller vill du stärka din kompetens som HR-chef så rekommenderar vi varmt den här utbildningen. För kom ihåg, du är ju jätteviktig!

Leda utan att vara chef

Vill du träna på att leda, utan att formellt ha en chefsposition (ännu)? Det kan till en början låta enkelt, att leda utan att vara chef. Men om vi bryter ned vad det faktiskt innebär så kan det vara en komplex balansgång där medarbetare vänder sig till dig i frågor där du kanske saknar mandat att fatta ett beslut. Samtidigt är det ju fantastiskt roligt att motivera människor och att vara del i deras utvecklingsresa. Kanske leder du projekt eller driver ett utvecklingsarbete med ambitionen att gå från projektledare till chef. Efter utbildningen Leda utan att vara chef är du rustad med mod och kunskap i vad som motiverar andra, och dig själv, med ett ramverk för hur du tydliggör din nuvarande arbetsroll. Utbildningen kan också fungera som en tydlig signal till din omgivning att du är redo för nästa steg. Lycka till chefen!


Framfot är ett utbildningsföretag som hjälper människor och organisationer att nå framgång genom utbildning. Vårt kontor och utbildningslokaler ligger centralt i DN-skrapan, med utsikt över större delen av Stockholm.

Fler nyheter