Urvalsprocessen 2018

Urvalsprocessen 2018

Karriärföretagen 2018

Utmärkelsen Karriärföretagen delas ut till de 100 arbetsgivare i Sverige som har högst kvalitet i sitt HR- arbete och som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter till sina medarbetare. Karriärföretagen utses årligen och har utsetts i 8 år sedan 2011 och tidigare vinnare inkluderar företag såsom Tetra Pak, Alfa Laval, IKEA, Volvo m.fl.

 

Vägen till att bli ett Karriärföretag

Samtliga företag och organisationer i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Dock krävs det intitalt att man klarar grundkriterierna. För att bli ett Karriärföretag 2018 måste organisationerna sen genomgå Karriärföretagens urvalsprocess.

Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt HR- arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Utmärkelsen att bli ett Karriärföretag är kostnadsfritt.

Vägen till att bli ett Karriärföretag 2018:

 

 Urvalsprocess 2018

 1. Grundkriterier 

Samtliga företag och organisationer är med i urvalet kring Karriärföretagen 2018. Cirka 800 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner har valts ut baserat på grundkriterierna och dessa har möjlighet att utses till ett Karriärföretag 2018. Grundkriterierna för att kunna bli ett Karriärföretag är följande*:

 • Min. 250 anställda o/e 250 miljoner i omsättning
 • Personalchef finns i organisationen
 • Rekryterande organisationer

* Det kan finnas enstaka företag & organisationer som utmärker sig ordinärt som går vidare även om de  inte klarar samtliga ovanstående kriterier

 

2. Expertpanel granskar

Samtliga 800 organisationer granskas av Karriärföretagens Expertpanel bestående av specialister inom HR, Webb, Karriärrådgivning, Social Media & Marknadsföring.

Expertpanelen betygsätter:

 • Organisationens karriärsidor
 • Kvalitén på Social / Digital Media
 • Fokus på arbetsmarknadsdagar och andra talangforum.
 • Attraktivitet som arbetsgivare i relevanta mätningar

Expertpanelen tilldelar varje arbetsgivare ett betyg på en skala från 1-10 för respektive kriterier. De 200 arbetsgivare som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg.

 

3. Jury

Karriärföretagens jury består av:

Charlotte Hågård, en av sveriges mest andsedda talang & karriärexperter

Anna Dyhre, uppskattad författare, föreläsare och utbildare

Torgny Johnsson, prisbelönt och högt rankad personalchef, Infranord

Boris Nordenström, serieentreprenör och grundare av företag såsom Jobline, m.fl

 

Juryn beslutar vilka 100 arbetsgivare som blir Karriärföretag. 

Karriärföretagen 2018 tillkännages den 15 november 2017 på karriarforetagen.se

 

Advisory Board

För att säkerställa och kontinuerligt höja kvaliteten i arbetet med Karriärföretagen så har årets urvalsprocess setts över och granskats av en extern Advisory Board. Alain Angeralides, Masters Degree in Mathematical Statistics and probability, Chalmers University of Technologies samt Advokat Lars Thunberg, Wistrand Advokatbyrå. Advisory Board har godkänt hur den utvalda urvalsprocessen genomförts innan den nått juryn.

Utmärkelsen 

Utmärkelsen att vara ett Karriärföretag 2018 är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har den högsta kvaliteten i sitt HR- arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter till sina medarbetare.

Samtliga 100 Karriärföretag 2018 erhåller kostnadsfritt:

 • Certifikat med motivering
 • KF18 dekal
 • Brandbook för hur utmärkelsen får och kan användas.
 • Publiceras på årets topplista på karriarforetagen.se