”Så bra företagskultur att de som slutar ofta återvänder”

På Ringhals – en av Vattenfalls två kärnkraftsanläggningar finns en grundmurad medarbetarkultur som präglas av kompetens, kunnande, högt i tak och medarbetare som vill dela med sig av sina kunskaper.

Ringhals producerar en femtedel av all el som används i Sverige.  Linda Åstrand, chef, Process Engineering, har arbetat på Ringhals i snart sexton år och är en av alla medarbetare som tycker att Vattenfall förtjänar utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare.

    – Jag tror att vår generösa medarbetarattityd är en starkt bidragande anledning till att Vattenfall röstats fram som en av Sveriges bästa arbetsgivare. På Ringhals finns stora tekniska utmaningar och en väldig utvecklingspotential. Vi är många som har jobbat här länge och fortfarande ser utmaningar. Det är inte ovanligt att de som slutar på Ringhals kommer tillbaka ganska snart. Jag skulle säga att företagskulturen präglas av stor hjälpsamhet och prestigelöshet, alla hjälps verkligen åt och ser till att jobbet blir gjort.

SOM ANSVARIG FÖR processutveckling ser Linda till att processystemen uppfyller alla krav och vidtar åtgärder för att säkerställa att funktionen fungerar.

    – På min enhet är vi 40 anställda och 20 konsulter som analyserar och designar processystem, beställer projekt och hanterar frågor från produktionssidan. Det kan handla om allt ifrån att stötta i frågor som dyker upp vid driften av anläggningarna till att värdera vad vi behöver förändra och förbättra för att köra anläggningarna säkert in på 2040-talet. Våra produktionsanläggningar måste uppfylla högsta krav på säkerhet, från design- till tillverkningsstadiet.

    – På Vattenfall finns självklart formellt uttalade karriärvägar (både som ledare och teknikspecialist) men det är också vanligt att anställda roterar mellan olika avdelningar. Detta gäller även Ringhals. Många har olika befattningar under sin karriär här, något som uppmuntras.

    – Att arbeta inom kärnkraftssområdet, kräver unik kompetens och kräver ständig utveckling. Inte minst gällande anläggnings- och säkerhetsfrågor. Därför handlar en stor del av mitt jobb om att se framåt och behålla och utveckla vår personal. Det finns en uttalad ambition att låta medarbetarna utvecklas i nya roller.

PÅ RINGHALS PRIORITERAS balansen mellan jobb och privatliv och förmånerna är många.

    – Vi har fantastiskt bra förmåner, vilket självklart bidrar till trivseln och lojaliteten. Alla småbarnsföräldrar har en förmånlig föräldralön och för den som närmar sig pension är det möjligt att gå ned i tid. På Ringhals får medarbetarna verkligen möjlighet att utvecklas och växa, menar Linda.

    – Här finns en bredd och variation som stimulerar mig och som gör att jag fortfarande utvecklas. Att få vara med och bidra till att leverera en produkt som är både stabil, säker och miljövänlig, känns också väldigt bra.