Ansök om Karriärstipendiet - värde 15 000 kr. Till ansökan!
Attrahera arbetsgivare med dessa 7 tips för att skriva ett vasst CV!

Attrahera arbetsgivare med dessa 7 tips för att skriva ett vasst CV!

Det är ingen hemlighet att det är viktigt att skriva ett bra CV för att hitta ett jobb. Men vad många inte vet är att det inte bara handlar om att lista dina tidigare jobb och utbildningar. För att du ska kunna sticka ut från mängden måste du skapa ett CV som lyfter fram dina färdigheter och din potential. Detta kan vara knepigt, men med rätt tips går det att göra. I denna artikel ger vi dig sju enkla tips på hur du kan göra just detta - och bli mer intressant för arbetsgivare. Lycka till!


1. Börja med en stark introduktion

Börja med något som väcker intresse och som lockar rekryteraren att vilja läsa vidare. Vad är det som är unikt och sticker ut hos just dig? Bara kreativiteten kan sätta gränser här.

2. Lista din erfarenhet och utbildning i omvänd kronologisk ordning

Istället för att börja från början, gör tvärtom och lista dina senaste jobb eller studier först då detta är mer intressant för rekryteraren i första fasen än ditt första sommarjobb.

3. Använd handlingsverb för att beskriva dina färdigheter och erfarenheter

Handlingsverb är verben som beskriver vad du har gjort, istället för vilka egenskaper du har. De kan användas för att lyfta fram din erfarenhet och dina färdigheter, och de ger arbetsgivaren en tydlig bild av vad du är bra på. Exempelvis att du förhandlade mycket i din tidigare roll, eller påverkade någon i ett beslut.

4. Var specifik när det gäller dina prestationer

Var inte blyg! Var du med och värvade en ny kund på din förra arbetsplats? Eller var du med och utvecklade det nya kassasystemet? Var specifik och beskriv vad du åstadkommit och är stolt över.

5. Håll det kortfattat och lättläst

Försök att inte skriva för långt CV, en till två sidor räcker med en bra layout för att få med det viktigaste. Fokusera på de jobb, studier och bedrifter som du tror är viktigast för rollen du sökt och ta bort de som inte passar. Se upp bara för att inte ha för stora tidsluckor tomma, då detta kan få rekryteraren att undra vad du gjort under den tiden.

6. Korrekturläs ditt CV noggrant

Glöm inte att korrekturläsa! Stavfel och liknande kan få dig att se slarvig och oengagerad ut i rekryterarens ögon och det är sällan något man söker i en anställd.

7. Anpassa ditt CV till det jobb du söker

Lyft de erfarenheter, egenskaper och bedrifter som passar rollen. Läs annonsen, kolla på företagets hemsida om företagskulturen och se vad arbetsgivaren söker och utgå ifrån det. Lyft dina egenskaper och din potential för jobbet.


Nu har du fått sju tips som definitivt kommer hjälpa dig att vässa ditt CV. Glöm inte att förbli positiv och självsäker under hela jobbsökningsprocessen - med ett riktigt bra CV i handen kommer du garanterat att hitta det perfekta jobbet för dig. I nästa CV-artikel kommer vi gå igenom lite olika egenskaper som arbetsgivare finner attraktiva hos arbetsgivare.

Glöm inte att kolla in våra företagssidor för att se om det finns nya möjligheter hos något av våra Karriärföretag som kan passa dig!


Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Nya medlemmar senaste 30 dagarna

Gör som så många andra och gå med i vårt Karriärnätverk

2894
Bli medlem du också
031-388 47 53 Skriv till oss