Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
Ebba Blomberg vann Valios mentorstipendium

Ebba Blomberg vann Valios mentorstipendium

Ebba Blomberg har nyligen fått Valios mentorstipendium, som innebär att hon får Robert Auselius, Vd på Valio, som sin personliga mentor under ca 7 månader. Ebba studerar en magister i International Marketing & Brand Management på Lunds Universitet och nyligen hade Robert och Ebba sin första mentorskaps-träff i Lund. Vi har ställt lite frågor om deras tankar och ambitioner för stipendiet och mentorskapet.

En bro mellan den akademiska världen och det kommersiella arbetslivet

Ebba valde att ansöka om Valios mentorskapsstipendium främst på grund av företagets framstående engagemang i att knyta samman den akademiska världen med det kommersiella arbetslivet.

- Det är sällan man ser så tydliga initiativ som faktiskt bygger broar mellan dessa två miljöer, förklarar Ebba. Hon ser detta stipendium som en chans att snabbt kunna använda sina teoretiska kunskaper i verkligheten och få en djupare insikt i arbetslivet.

Genom sin erfarenhet som projektledare vid universitetets utskott i både Jönköping och Lund, samt sitt arbete med magisteruppsatsen, har Ebba redan arbetat nära FMCG-företag. Detta har stärkt hennes intresse för branschen och hennes önskan att utvecklas inom detta område.

- Jag ser mentorstipendiet som en unik chans att ytterligare förstärka mina kunskaper och förbereda mig för en karriär inom FMCG-sektorn, säger Ebba.

En unik chans för både kunskapsutbyte och personlig utveckling

Ebba har höga förväntningar på sitt deltagande i mentorskapsprogrammet. Hon ser fram emot att få en djupare förståelse för både branschen och Valios specifika arbetsmetoder. Hon är särskilt intresserad av att lära sig om företagets strategier inom marknadsföring och hur de omsätts i praktiken.

-Mitt mål är att skapa en ömsesidigt givande relation med min mentor, säger Ebba. Hon ser mentorskapet som en unik chans för både kunskapsutbyte och personlig utveckling.

Efter att ha avslutat sin fyraåriga universitetsutbildning ser Ebba fram emot att använda sina teoretiska kunskaper i arbetslivet. Hennes passion ligger inom branding och varumärkesstrategi, och det är inom detta område hon vill bygga sin karriär.

- Mitt mål är att arbeta i ett stort, globalt företag där jag har möjligheten att kontinuerligt lära mig nya saker från kollegor från olika avdelningar, förklarar Ebba. Hon tror att en dynamisk och utmanande miljö kommer att ge henne de bästa förutsättningarna för att både bredda sin teoretiska erfarenhet och snabbt kunna bidra med sina insikter till företagets framgång.

För Ebba är det viktigt att hitta en arbetsgivare vars värderingar speglar hennes egna.

- Det är fundamentalt att jag kan identifiera mig med företagets etik och ståndpunkter, säger Ebba. Hon lägger också stor vikt vid arbetsmiljön och teamdynamiken. Ebba strävar efter att vara en del av ett team som utmanar henne att utvecklas, men som också uppmuntrar till samarbete och ömsesidig respekt.

- En positiv teamanda och en enad strävan mot gemensamma mål är centrala för min arbetsglädje och prestation, avslutar Ebba.

En möjlighet att få djupare insikt i arbetslivet

Valios VD, Robert Auselius, delar företagets visioner och mål med att skapa mentorstipendiet.

- Vi på Valio har stora förhoppningar kring vad vårt mentorstipendium kan ge både till stipendiaten och till oss som företag, säger Robert. Han förklarar att för stipendiaten innebär mentorskapet en möjlighet att få djupare insikt i arbetslivet, särskilt inom FMCG- och livsmedelsbranschen. Genom att arbeta nära Robert kommer stipendiaten att få vägledning och feedback som hjälper till att utveckla viktiga professionella färdigheter och bygga ett starkt nätverk inom branschen.

För Valio är mentorskapet en möjlighet att dela insikter och erfarenheter med nästa generations ledare. - Jag kommer att kunna bidra med min kunskap och mina erfarenheter samtidigt som vi får möjlighet att ta del av nya perspektiv och idéer från den yngre generationen, fortsätter Robert. Detta utbyte är inte bara berikande utan också viktigt för Valios kontinuerliga utveckling och innovation.

Idén till mentorstipendiet kom ur Valios vilja att skapa en brygga mellan studier och arbetsliv.

- Vi insåg att det finns ett stort behov för studenter att få praktisk insikt i arbetslivet och att utveckla professionella färdigheter som kompletterar deras teoretiska kunskaper, säger Robert. Genom mentorstipendiet vill Valio erbjuda studenter en unik möjlighet att få vägledning och feedback, samtidigt som företaget får värdefull insikt i deras perspektiv och idéer.

Att ha en dialog med studenter hjälper oss att hålla oss relevanta och framåtblickande som företag

För Valio är det också viktigt att skapa relationer och kontakt med studenter. Robert betonar att studenter ses som framtidens ledare och innovatörer.

- Genom att bygga relationer med dem nu kan vi bidra till deras utveckling och samtidigt förbereda oss för framtidens utmaningar och möjligheter, säger han. Kontakten med studenter ger Valio värdefulla insikter och nya perspektiv som är avgörande för företagets innovation och utveckling. Den yngre generationen kommer med nya idéer och ett annat sätt att se på världen, vilket kan vara avgörande för vår innovation och utveckling. Att ha en dialog med studenter hjälper oss att hålla oss relevanta och framåtblickande som företag, avslutar Robert.

Med dessa visioner och mål i sikte ser Ebba fram emot den resa som Valios mentorskapsstipendium kommer att erbjuda henne. Vi på Karriärföretagen önskar henne stort lycka till och grattis!

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss