Ansök om Karriärstipendiet - värde 15 000 kr. Till ansökan!
Egenskaperna företag söker i nya medarbetare

Egenskaperna företag söker i nya medarbetare

Fler och fler företag uppger att de har svårt att rekrytera arbetskraft. Förutom rätt utbildning och kompetens, uppges enligt en rapport från Business Region Göteborg att företag anser att det är svårt att hitta medarbetare med rätt attityd och engagemang. Men vad innebär rätt attityd och engagemang egentligen? Vi har benat ut de egenskaperna nedan samt andra egenskaper som företag letar efter och hur du kan använda dig av de i ditt CV och när du söker jobb:

Engagerad

Företag vill se att den som söker jobbet faktiskt är intresserad av arbetsplatsen och verksamheten. Ta reda på mer om arbetsplatsen och verksamheten innan du går på en anställningsintervju, var engagerad och ställ frågor. Det är även viktigt att arbetsplatsen passar dig för att du ska känna dig engagerad i ditt arbete.

Självgående och ha problemlösningsförmåga

Att kunna utföra sitt arbete självständigt och lösa problem som kan uppstå på arbetsplatsen är ofta något företag söker. Beskriv gärna situationer där du agerat självständigt eller löst en situation på tidigare arbetsplatser för att få lite tyngd bakom detta.

Noggrann

En annan viktig egenskap som företagen uppskattar. Att man utför sina arbetsuppgifter ordentligt och själv tar ansvar över att det blir korrekt utfört.

Ansvarstagande

Hänger ihop med alla de ovan nämnda. Att man är engagerad, intresserad av sitt jobb och på så vis tar ansvar för att arbetet blir utfört på rätt sätt och kan lösa uppgifter på ett självständigt sätt.

Självklart ska du inte ljuga och säga att du är noggrann om du vet med dig att du inte är det. Tänk då istället ut hur du kan motivera att och hur du jobbar personligen med att utveckla denna sida hos dig själv. Tänk också över hur dessa egenskaper visar sig i din personlighet och hur de yttrat sig i ditt tidigare arbetsliv.


Rätt utbildning och kompetens är också en stor del i att hitta rätt jobb för dig. Vill du läsa mer om kompetensförsörjning och vilka yrken som kommer behöva medarbetare de kommande åren och mycket annat så kan du läsa Business Region Göteborgs rapport här.

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Nya medlemmar senaste 30 dagarna

Gör som så många andra och gå med i vårt Karriärnätverk

2894
Bli medlem du också
031-388 47 53 Skriv till oss