City GrossDetaljhandeln

MotivationCity Gross är en etablerad arbetsgivare som erbjuda goda karriärmöjligheter för den yngre målgruppen. Här kan man utvecklas och få bra stöd i karriären. City Gross har byggt upp ett employer brand som i sin bransch är unik. De har alltid medarbetarna i fokus och deras storytelling både imponerar och inspirerar. Med stort engagemang arbetar City Gross ständigt för att skapa bästa möjliga arbetsplats för sina medarbetare.

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalité på social och digital media

City Gross vill ha Sveriges mest nöjda matkunder

På City Gross står kunden alltid i fokus. Det kan handla om allt från att bli bemött med ett leende när du handlar i våra butiker och att du enkelt hittar det du behöver i vår e-handel, till att erbjuda butiksstyckat svenskt kött i alla våra butiker. City Gross är ett familjeägt bolag som tillhör Bergendahlskoncernen. Sedan starten 1993 har vi växt till att vara 42 butiker runt om i Sverige, med Sundsvall som vår nordligaste punkt. Det har vi sikte på att ändra. Under hösten 2021 köpte Axfood 9,9% av City Gross och med stöd av deras logistikbolag Dagab får vi nya möjligheter att expandera.

Kom jobba med oss – vi vill bli Dagligvarusveriges bästa arbetsgivare

Vi vill driva trivsamma och utvecklande arbetsplatser med högt till tak där vi tillsammans arbetar mot vårt gemensamma mål – att ha Sverige mest nöjda matkunder. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra på jobbet men också har energi kvar när arbetsdagen är slut. På City Gross arbetar vi efter fyra värderingar, vi är kundfokuserade, inkluderande, resultatfokuserade och ansvarstagande. Våra värderingar ska guida oss när vi tar beslut och speglas i hur vi agerar som arbetsgivare.

Med kunden i fokus

Hos oss arbetar vi med kunddrivet ledarskap, ett förhållningssätt som ska genomsyra hela vår organisation. Just nu pågår en stor satsning där samtliga medarbetare utbildas i att tänka kunddrivet vilket ska resultera i att vi tillsammans utvecklas genom att utmana våra invanda mönster för att hitta nya, mer kundfokuserade, lösningar i vardagen.

Vi vill rekrytera internt

Vi tror på vidareutbildning och att ta vara på den kompetens som finns inom bolaget. Vi har som mål att 75% av våra lediga tjänster ska rekryteras internt. Därför har vi nu startat upp City Gross Akademin, där vi tar fram relevanta utbildningar att erbjuda våra medarbetare, för att hela tiden fortsätta utvecklas. Detta ger stora möjligheter för den som vill växa inom City Gross.

Jämställt ledarskap

Det är viktigt för oss att alla har samma förutsättningar för att lyckas i sitt arbete. I ledande positioner inom City Gross har vi en jämn fördelning mellan män och kvinnor. Just nu fokuserar vi på att öka antalet kvinnor i rollen som butikschef där vi fortfarande har ett arbete att göra för att nå vårt mål på en andel mellan 40-60%.

 

 

Bilder

Följ City Gross på sociala medier

InstagramFacebookTwitterWebbsida