HemsöBygg/anläggning

MotivationHemsö visar tydligt att deras största tillgång är medarbetarna. De erbjuder möjlighet till ständig utveckling genom interna utbildningar, seminarier m.m. Inom employer branding är det viktigt att varje medarbetare är medveten om sina möjligheter till karriär inom ett företag, och detta lyckas Hemsö med galant. Oavsett om du är anställd eller sökande gör Hemsö det enkelt för dig. Med en underbar företagskultur kombinerat med känsla för kommunikation lyckas Hemsö nå ut med sitt budskap – Ett företag att utvecklas i! Karriärföretagen utser härmed Hemsö till ett av Sveriges Karriärföretag 2021.

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalité på social och digital media

Bra chefer och engagerade medarbetare

Ledarutveckling har hög prioritet både vad gäller att utveckla dagens ledare, men också fånga upp och utveckla framtida talanger. Alla chefer utbildas i Hemsös ledarskapsprogram och ledarskapsprofil.

Hemsö är ett spännande alternativ särskilt för unga eftersom vi kan erbjuda utvecklande arbetsuppgifter på ett bolag som ständigt utvecklas. Vi fokuserar mycket på att attrahera yngre förmågor och försöker se till att de ska få se mycket av företaget och få arbetslivserfarenhet.

Den senaste medarbetarundersökningen (2016) visar att vårt MMI (Motiverad Medarbetar Index) uppgick till 93. Målet är att nå en nivå om minst 90. De goda värdena för arbetsklimat och engagemang hos våra medarbetare har bidragit till arbetsplatsens höga helhetsbetyg.

Stora möjligheter att utvecklas
Vi satsar på kompetensutveckling genom utbildningar, seminarier och konferenser. Lika viktigt är det med utveckling i arbetet genom nya, eller större, arbetsuppgifter samt deltagande i olika projekt. Arbetsrotation och praktik på andra avdelningar är också något vi tillämpar. Regelbundet anställer vi också studenter och praktikanter samt erbjuder exjobb. Hos oss behöver du inte byta arbetsplats för att utvecklas.

 

Intensivträning i hållbar fastighetsförvaltning

Jenny Danell började som trainee på Hemsö i slutet av augusti 2016 och det har varit en minst sagt intensiv höst för henne.
– Jag har haft väldigt varierande uppgifter och hunnit med att jobba både inom ekonomi, kommunikation, hållbarhet och förvaltning. Det är roligt och spännande och ger mig en bra översikt av företaget, säger Jenny.
Samhällsbyggnad och lantmäteri var tidigt ett område som intresseradeJenny. Därför valde hon också programmet för samhällsbyggnad på KTH med inriktningen fastighetsekonomi och juridik. Jenny fastnade för bredden i utbildningen som hon tror är en väldigt bra grundför den som vill jobba med fastigheter.
Jenny beskriver traineejobbet på Hemsö som mycket positivt, inte minst tack vare alla trevliga och engagerade kollegor.
– Hemsö är ett företag som växer och hela tiden utvecklas. Det är verkligen kul att få jobba i ett sådant företag, säger hon.
Vad Jenny kommer att jobba med när hon är klar med sin traineeperiod är inte bestämt ännu.
– Just därför är det så bra att få kunna prova på flera områden. Det är mycket som är intressant och roligt, avslutar hon.

Om oss

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet i förvaltning, utveckling och ägande.

Hemsö äger drygt 300 samhällsfastigheter med ett sammanlagt marknadsvärde på 26.5 miljarder kronor (31/12 2015). Fastigheterna finns i Sverige, Finland och Tyskland. I Sverige är hyresgästerna till största delen stat, landsting, kommuner och privata företag. I Finland är hyresgästerna kommuner och privata företag. Hyresgästerna i Tyskland är större privata operatörer av äldreboenden.

Hemsös vision är att vara den bästa fastighetsvärden för samhällsservice. Det innebär att Hemsö ska skapa mervärde för sina kunder och vara den självklara fastighetspartnern för stat, kommun, landsting och privata operatörer.

 

Se våra lediga tjänster här.

 

 


 

”Vi satsar på kompetensutveckling genom utbildningar, seminarier och konferenser. Arbetsrotation och praktik på andra avdelningar är också något vi tillämpar. Regelbundet anställer vi också studenter och praktikanter samt erbjuder exjobb. Hos oss behöver du inte byta arbetsplats för att utvecklas.”

Artiklar

Följ Hemsö på sociala medier

FacebookLinkedInWebbsida