Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!

JämtkraftIT/Teknik/Konsult

MotivationJämtkraft har erhållit utmärkelsen ”Karriärföretag” på grund av sitt dedikerade arbete med att skapa en inkluderande och trivsam arbetsmiljö. Genom att prioritera medarbetarnas utveckling och välbefinnande har de lockat och behållit talanger inom branschen, vilket resulterar i en konstant tillväxt och framgång för företaget. Jämtkraft är inte bara en ledande aktör inom energibranschen, de är också förebilder när det gäller att främja en arbetsplats där medarbetarna kan blomstra och bygga meningsfulla karriärer.    

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalitet i sociala och digitala medier

Att arbeta på Jämtkraft

Energibranschen står inför spännande utmaningar. Inte minst med digitalisering, ny teknik, klimathot och nya kundbehov. För oss på Jämtkraft är det en möjlighet att få vara med och driva energiomställningen och utveckla framtidens tjänster.

Jobbar du hos oss får du en spännande arbetsplats där du har möjlighet att påverka, tillsammans med engagerade kollegor som tror på samarbete. Du har också en viktig roll i samhället eftersom våra verksamhetsområden inom elproduktion, elhandel, elnät och värme är viktiga byggstenar i infrastrukturen. 

Över 100 yrken

På Jämtkraft finns över 100 olika yrken. Med andra ord finns massor med spännande jobb, här jobbar bland annat:

Följ oss i vår vardag

Följ med några av våra medarbetare i deras vardag.

 

 

Attraktiv arbetsgivare

En förutsättning för att lyckas driva energiomställningen är kompetenta och engagerade medarbetare. Hållbara medarbetare som är trygga, mår bra och får möjlighet att utvecklas i sitt jobb är avgörande för att Jämtkraft ska lyckas med ambitionen att vara Sveriges bästa energipartner 2025 som är ett internt mål.

En excellent arbetsgivare

Jämtkraft har för andra året i rad fått utmärkelsen ”Excellent arbetsgivare” vilket innebär att vi tillhör tio procent av de bästa företagen av faktiska arbetsvillkor i Sverige i samtliga branscher. Utmärkelsen kommer från Nyckeltalsinstitutet som mäter företags arbetsvillkor, hälsoklimat och jämställdhet.

Framtidens arbetskraft

Kompetensförsörjningen på kort och lång sikt är en framträdande faktor för om Jämtkraft ska lyckas nå sina mål. För att säkra kompetens på lång sikt jobbar vi på olika sätt med att öka intresset för energifrågor i allmänhet och Jämtkraft i synnerhet. 

Bland annat samarbetar vi med olika universitet och yrkeshögskolan i Härnösand när det gäller programmen Elkraftsingenjör och Drifttekniker. Genom att erbjuda praktikplatser hos oss ser vi en stor möjlighet att visa vad vår spännande bransch har att erbjuda, samtidigt som vi får chansen att lära känna en framtida kollega.

För att attrahera unga till branschen samarbetar vi i ett projekt tillsammans med Handelskammaren som ska erbjuda arbetsmarknadskunskap till skolor i länet för att skapa intresse för energi- och teknik. 

Vi arrangerar också inspirationsdag och minimässa tillsammans med ECC (Energy Competence Center) för elever på grundskolan, tar emot studiebesök och erbjuder praktikplatser samt feriearbeten för att visa ungdomar vad det innebär att jobba inom energibranschen. 

Följ Jämtkraft i sociala medier

KarriärsidaFacebookInstagramLinkedInWebbsida

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss