Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!

TrafikförvaltningenOffentlig förvaltning

MotivationTrafikförvaltningen utmärker sig som en utmärkt arbetsgivare, präglad av en miljö som främjar samarbete och utveckling. Här har medarbetarna möjlighet att trivas och utvecklas i en positiv och stödjande arbetsmiljö. Trafikförvaltningen är en plats där din karriär kan blomstra och där ditt arbete har en direkt och positiv inverkan på samhällets rörlighet.

Kvalitet
Organisationens karriärsidor; information, kvalitet och dynamik
Attraktivitet
Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Aktivitet
Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
Sociala medier
Närvaro och kvalitet i sociala och digitala medier

Tillsammans tar vi Stockholm framåt

Vi utvecklar världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Vi förändrar samhället, sätter spår i historien och förenklar vardagen för alla som bor och verkar i staden. Tillsammans tar vi Stockholm framåt. Följ med oss på resan!

Som medarbetare hos oss är du en del av ett viktigt samhällsuppdrag

Att jobba hos oss är att göra skillnad. Här får du ett stort eget ansvar och möjlighet att driva spännande frågor. Vi karakteriseras av framåtanda och driv, och ser oss själva som en framtidsinriktad organisation där vi hela tiden jobbar för nya lösningar och ny teknik. Kompetensen hos oss är hög och under vårt tak jobbar till exempel projektledare, ingenjörer, analytiker, ekonomer, IT-specialister, upphandlare och trafik- och samhällsplanerare. Som anställd blir du en del av ett öppet klimat, men framför allt får du massor av engagerade och trevliga kollegor. 

Vår personalstyrka består av nästan 900 anställda, kompletterad med specialistkonsulter. Hos oss finns omkring en mängd specialistkompetenser som på olika sätt jobbar med kollektivtrafiken. Vår gemensamma nämnare är uppdraget att förenkla vardagen för dig och alla andra som bor här. Kort och gott – det vi gör, gör skillnad.

Studenter och unga talanger på TF

Vi vill vara ett självklart val för unga talanger som vill jobba med ett samhällsviktigt uppdrag och vara med och ta Stockholm framåt genom utveckling av kollektivtrafiken. Därför samarbetar vi varje år med studenter på olika sätt för att långsiktigt skapa förutsättningar för vår framtida kompetensförsörjning.

De fick drömjobbet efter sina examensarbeten

Sadan Demirci nyexad Järnvägsingenjör Nackademin

Sadan skrev sitt examensarbete på trafikförvaltningen. I dag är hon anställd som teknikförvaltare med inriktning banöverbyggnad och banunderbyggnad. Hon menar att järnvägsbranschen på många sätt är en framtidsbransch. Särskilt eftersom Stockholm växer och oavsett väder och vind behöver människor kunna ta sig fram och tillbaka från jobbet. Att resa med tåg är att transportera många människor på en och samma gång – hållbart och tillgängligt. 

– Mitt jobb är fantastiskt, mycket tack vare alla människor med så olika kompetenser och möjligheten att få medverka i stora investeringsprojekt. Om tio år blir det roligt att berätta för mina barn att jag varit med och byggt ut delar av infrastrukturen.

Wilhelm Holmberg nyexad Elektronikingenjör KTH

Wilhelm skrev sitt exjobb och jobbar nu som kravställande teknisk specialist inom signalsystem. Han har tidigare jobbat inom tunnelbanan och lockades av möjligheterna till utveckling och att lära sig mer om kollektivtrafik. Ett signalsystem ställer höga krav på säkerhet och tillgänglighet och ska fungera 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

– Det är komplext och därmed kul och utmanande. Jag vill bidra till en god kollektivtrafik i Stockholm! 

Kommentar Hanna Olsson, biträdande HR-chef Trafikförvaltningen

Vi är så glada över att ha blivit utvalda till ett av årets Karriärföretag 2023! Att samarbeta med unga talanger ger oss nya perspektiv och möjlighet att utveckla verksamheten och nya arbetssätt. Vi är väldigt glada över den positiva respons vi får – både från talangerna och från chefer och handledare hos oss. 

Följ Trafikförvaltningen i sociala medier

KarriärsidaFacebookLinkedInWebbsida

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss