Sök Meny
Frihet och inflytande är nyckelorden för Castra – en av Sveriges attraktivaste konsultgrupp inom IT och Management

Frihet och inflytande är nyckelorden för Castra – en av Sveriges attraktivaste konsultgrupp inom IT och Management

Castra är en entreprenörsdriven konsultgrupp inom IT och Management som blivit utsett till Karriärföretag för andra året i rad. De har fått flera utmärkelser och är definitivt en av Sveriges Attraktivaste konsultgrupp. Vad är det då som sticker ut hos denna arbetsgivare, vad är det som
gör just Castra till ett Karriärföretag?  


- Vi ville bygga upp det företag vi själva skulle vilja jobba på, säger Castras koncern-vd Elin Toft om när hon och Mikael Hammarin startade Castra 2012. Ett konsultföretag som går mot strömmen och erbjuder medarbetarna frihet, möjligheter och medbestämmande.

Elin Toft, koncern-vd på Castra


Hos Castra får konsulterna möjlighet att bestämma själva vilka uppdragsgivare de vill jobba för, när, var och hur de ska kunna kombinera sitt konsultuppdrag med sitt liv i övrigt. Detta öppnar upp för många möjligheter och förmåner för medarbetarna. 


Jana Hultberg är en av de konsulter som tagit tillvara på dessa förmåner och jobbade för Castra från London. Jana hade bott i London sedan några år och jobbade på ett start-up företag när hon fick kontakt med Castra. När hon fick ett uppdrag för Castra gjordes en personlig plan för hur Jana skulle kunna arbeta för Castra samtidigt som hon kunde fortsätta bo och leva i sin drömstad London.


Numera bor hon i Stockholm, och fortsätter att arbeta på distans, vilket inte heller varit några konstigheter. Då det redan finns en enorm flexibilitet som en grundpelare hos Castra, så det behöver inte vara ett hinder att bo eller jobba på annan ort. Även om Jana kunde sakna kollegorna ibland, så finns det möjligheter att träffas på event, konferenser och andra aktiviteter i företaget.

Jana Hultberg, IT-konsult Castra


- Jag är stolt över att vi har lyckats skapa en modell som erbjuder våra konsulter verklig frihet att utvecklas i sin egen takt och styra sitt eget liv, säger Elin Toft. Förutom frihet så är det viktigt för Castra att medarbetarna inkluderas i det strategiska arbetet i alltifrån personalvård till verksamhetsutveckling. Elin Toft uttrycker att på Castra är det en självklarhet att involvera medarbetarna i arbetet med att formulera Castras värderingar och strategi. Därför jobbar de bland annat med advisory board, möjlighet till delägarskap och projektgrupper för att engagera medarbetarna i företagets strategiska arbete, mål och fokusområden.


Castra vill fortsätta bygga ett av Sveriges mest attraktiva konsultbolag och även fortsättningsvis vara ett företag som vågar testa nya koncept och idéer. Den innovativa företagskulturen driven av frihet och inflytande ska fortsätta utvecklas tillsammans med genuina chefer som leder med hjärtat. Det är inte konstigt att Castra fortsätter att expandera och attrahera nya talanger. Läs mer om Castra på deras hemsida.

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »