Högskoleturnén har lidit mot sitt slut.

Under hösten har vi besökt Stockholm, Lund och Göteborg för att träffa studenter vid högskolor som är nyfikna och spända på vad framtiden kan ha att erbjuda – Och vi har svaret!

Skolorna som vi besökte under hösten var: Lunds Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan i Stockholm, Chalmers och Göteborgs Universitet. Vad som genomsyrade höstens alla möten med studenterna var deras entusiasms och nyfikenhet på vad framtiden kommer att erbjuda.

Handlar det om att ta chansen när den kommer till en, eller handlar det kanske om att skapa chansen själv? Minst sagt många intressanta möten och diskussioner. Många tyckte sig redan tidigt in på sina studier ha tydliga mål och drömmar om sina framtida karriärer och arbetsgivare.

”Självklart ska man armbåga sig fram lika hårt i arbetslivet som man gör på tunnelbanan”

sa en kvinna vi träffade vid KTH. Hon var väldigt bestämd och tyckte att de unga skall våga ställa mer krav på sina arbetsplatser framöver. Hon tycker att det är den arbetssökandes tid nu. ”Ställ arbetsgivaren mot väggen, låt de berätta varför just du skall jobba hos dom och vad som gör de förtjänta av din kompetens.”

Hon, precis som så många andra tycker därför att Karriärföretagens utmärkelse till arbetsgivare är fantastisk. Företag som kan stoltsera med att de har högst kvalité i sitt attraktionsarbete i Sverige är givetvis en eftertraktad arbetsplats. Det finns alltså många anledningar till att vilja jobba på ett företag som blivit utsett till ett Karriärföretag.

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som delas ut till 100 arbetsgivare i Sverige. Karriärföretagen är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalitet i sitt attraktionsarbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter till sina medarbetare.

Vi vill åter igen tacka för alla fantastiska möten och önskar ett stort lycka till inför framtiden!

PS. glöm inte att vässa armbågarna!

 

 

#Karriärföretagen