10 000 kr och 1 års gymkort - Sök Nordic Wellness Hälsostipendium! Till ansökan!
Ledigt jobb
« Tillbaka

Data Engineer

Är du en digital rörmokare? Då är rollen som Data Engineer på HiQ rätt för dig. Här kommer du att jobba i spännande projekt – både hos kund och internt. Du blir en del av ett tech-team där du kommer att få fokusera på att bygga robusta data-intensiva applikationer vilka organiserar, tvättar och tillgängliggör stora mängder data output kan sedan användas för analys eller som input-data till en algoritm. Datakvalitet ser du som något väsentligt och något du säkerställer i ditt sätt att arbete. 

Hos oss kommer du finna variation i ditt arbete, du kan i ena uppdraget skapa applikationer som förkortar vårdköer till att förutspå när en lastbil behöver service. För HiQ jobbar med många spännande kunder i de flesta branscher, allt från fordon- och flygindustrin till e-hälsa och retail.

Om dig

För att matcha med våra uppdrag på bästa sätt, ska du helst vara utbildad civilingenjör i datavetenskap eller likvärdigt. HiQ är ett kulturdrivet företag där våra ledord; resultat, ansvar, enkelhet och glädje driver oss framåt. Det är anledningen att vi fokuserar mycket på vem du är. Du har relevant högskoleutbildning och tre års erfarenhet av Javautveckling. Du har arbetat i minst två år som Data Engineer eller liknande och har arbetat med något av de följande:

·   Molnplattformar t.ex. Azure, AWS eller GCP

·   Distribuerade filsystem, relationsdatabaser Och ETL

·   Programmeringsspråk som t.ex. Python, Scala, SQL eller Java

Det är meriterande med erfarenhet inom: 

·   Kafka

·   Apache Spark

·   Elastic Search

·   Hadoop

Vi tror du är nyfiken på att testa nya sätt att skapa de bästa lösningarna för olika behov och du säker ständigt ny kunskap för att hålla dig uppdaterad inom området. Du gillar att lösa problem i en snabbt växande miljö och uppskattar en arbetsplats som drivs av lagarbete, kreativitet, nyfikenhet och glädje.

  Om HiQ

  Att varaHiQare är både utmanande och omväxlande. Vi är alla konsulter vilket innebär att vi i våra projekt hos kund eller in-house får prova nytt och bli exponerad för nya branscher, arbetsplatser och tech-stacks. Variationen är stor och utvecklingstakten snabb. Hos oss får du bidra och bemästra dina starkaste kompetenser, men även utforska och utveckla nya. Med rätt attityd och kompetens bidrar du med värde både i ditt uppdrag och till dina kollegor på HiQ.   

  Tillsammans består vi idag av över 2000HiQarei fem länder. Hos oss hittar du allt från marknadens vassaste utvecklare, testare och hackers, till projektledare,agilacoacher och designers. Även om våra kompetenser är många och olika så har vi mycket gemensamt – vi tycker om att driva utveckling, att förbättra och förenkla... och framför allt – att ha kul på gen!   

  Vi sätter stor tilltro att du vill vara med och skapa bolaget som vi jobbar påDetta tror vi att dubland annat gör genom att dela med dig av din kompetens (vare sig det handlar om de senaste ramverken elleri detalj hur en push & pull-rörförstärkare med KT88-rör funkar)ochgenom attta dig an uppdrag med ett öppet sinne, nyfikenhet och driv. Vi tror att du trivs i enenkel organisation där korta beslutsvägar och en närvarande chef är viktigt för dig.   

  Utöver stor variation i uppdragstyper, härliga kollegor, någorlunda disciplin i Teams-möten kan vi också erbjuda en väldigt spännande resa in i ett nytt HiQ – där vi har ställt in siktet på att bygga norra Europas ledande tech-konsultbolag.  

  HiQ är kulturdrivet, inte regelstyrt, och det gör att man kan vara sig själv till 100%. En följd av det är att man som HiQ:are tar sitt jobb seriöst, men inte alltid sig själva :) Det som genomsyrar oss all är viljan och ambitionen att bidra till att göra världen lite bättre med hjälp av teknik och kommunikationslösningar som förenklar människors liv. På riktigt. 

  Vår rekryteringsprocess ser vanligtvis ut på följande sätt:

  Första urval > Telefonavstämning > Intervju med Talent Acquisition Partner > Intervju med konsultchef > Kodtest/teknisk intervju > Referenstagning > Erbjudande > Avtalsskrivning


  Vi ser fram emot din ansökan!

  Ansök härAnsök här - Chevron
  Ansök härAnsök här - Chevron HiQ Logo
  PlatsGöteborgArbetsgivareHiQBranschIT/Teknik/Konsult Sista ansökningsdag Se alla jobbSe alla jobb - Chevron

  Stipendier

  Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

  Se alla stipendier »

  Lediga Jobb

  Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

  Se lediga jobb »

  Traineeprogram

  Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

  Se traineeprogram »
  Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta Formulär stäng ruta

  Du kan när som helst avskriva dig genom att klicka på länken I footer av våra mail. För mer information gällande vår personintegritetspolicy, besök vår webbplats.