Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
Listan över Karriärföretagen 2024 är här!

Listan över Karriärföretagen 2024 är här!

Idag, för trettonde året i rad, presenterar vi Karriärföretagen 2024. Utmärkelsen Karriärföretag delas ut till arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter, Young Professionals men även Senior Professionals. Syftet med utmärkelsen är att hjälpa och leda Sveriges studenter och Young Professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och uppmärksamma de företag som har ett framgångsrikt employer branding-arbete.


“Arbetsmarknaden 2024 fortsätter att vara högst konkurrenskraftig, och företag behöver differentiera sig för att attrahera och behålla de bästa talangerna. Arbetet med Employer Branding är därför avgörande idag för att företag ska kunna konkurrera om de bästa talangerna på arbetsmarknaden och ett starkt arbetsgivarvarumärke gynnar både deras rekryteringsarbete och deras förmåga att behålla kvalificerad personal.” säger Patrik Wigton, Ordförande för Karriärföretagen.


Vissa företag på listan är återkommande företag som under flera år arbetat aktivt och framgångsrikt med sitt arbetsgivarvarumärke och som fortsätter att imponera. Dessutom har vi flera nykomlingar som nyligen startat eller utvecklat sitt arbete med attraktionsfrågorna på ett mycket framgångsrikt sätt.

Till listan! »


Processen för att blir utsedd till ett Karriärföretag

Samtliga organisationer och företag i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Initialt behöver kandidaten nå upp till ett antal grundkriterier. För att slutligen få utmärkelsen Karriärföretag måste de som kvalificerar sig även genomgå samtliga steg i urvalsprocessen. Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding-arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Läs mer om processen här.


Jury består av:

Charlotte Hågård, en av Sveriges mest ansedda talang- & karriärexperter

Anna Dyhre, Sveriges mest anlitade employer branding-föreläsare

Torgny Johnsson, rådgivare och konsult inom HR, tidigare personaldirektör på SAS och Infranord

Boris Nordenström, serieentreprenör och grundare av till exempel Jobline


Karriärföretagen

Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen varje år de arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. De utsedda arbetsgivarna får titulera sig som ett Karriärföretag under ett år. Karriärföretagen vill vara bryggan mellan studenter och unga yrkesverksamma och deras nästa arbetsgivare. Därför har vi också skapat en plattform för lediga jobb, stipendium, traineeprogram, webbinarium och karriärråd för studenter och Young Professionals.

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss