29 december, 2021

Optimera din karriär 2022

2022 är runt hörnet och med nytt år kommer det även nya förväntningar och möjligheter. Nyårslöften är inget nytt och något som många sätter upp inför kommande år för att ha något att sträva mot, eller motverka. Att ha uppsatta mål har faktiskt bevisats ge motivation och ett driv i vardagen som påverkar ditt humör och din energi. Karriären är en stor del av ens liv och det är viktigt att kunna utvecklas och inspireras i sitt arbete. Vi har här tagit fram de bästa tipsen för att optimera din karriär 2022!


Det vi lär oss mest av i livet är erfarenheter, bra som dåliga. Ta nu detta tillfälle i akt och analysera det gångna året och se över vad du kan ta lära av och vad som kan göras bättre. Hur har du utvecklats i din karriär? Vilka mot- och framgångar har du stött på? Vad har du lärt dig? Att se hur utvecklingskurvan har sett ut, även om det bara är under ett års tid, är nyttigt för att få perspektiv på livet och ens karriär. Det ger en tydligare överblick om vad som behövs ändras och vad du faktiskt trivs med. 


Skriv ner dina mål 

Enligt forskning så tänker vi ca 4000 tankar per dag och hur engagerade vi än är i en viss tanke så glöms den ofta bort. Nu när vi har ett helt år framför oss så kan det vara behövligt att sätta sig ner och skriva ner de tankar och mål man har för året som kommer. Ett tips är att göra listor med olika kategorier, exempelvis karriär och ekonomi mm. Blicka framåt och kolla över vad det finns för möjligheter i just din karriär och vilket som är nästa steg för dig att ta. När du väl har skrivit ner allt är det mycket enklare att går tillbaka och kolla på vad du vill åstadkomma och även kunna lägga till fler mål för året. 


Utmana dig själv 

Att utveckla sig som människa gör man bäst genom att utmana sig själv. Våga ta nya chanser och om det kommer en möjlighet som kanske skrämmer dig, exempelvis att hoppa på en ny roll på jobbet, så ta den möjligheten. Eller varför inte skapa den möjligheten själv? Samla mod till dig och berätta för din chef varför just du ska klättra till nästa steg eller varför du ska få en löneförhöjning. Genom att utmana sig själv kommer du lära dig saker som du annars inte hade haft möjlighet att lära dig. Sätt även upp mål som kanske känns aningen omöjliga eller långt borta för att verkligen utmana och pusha dig till att nå målet. 


Unna dig 

Vi får inte glömma av att unna oss i livet. När vi jobbar och sliter var och varannan dag så är det viktigt att ha något att längta efter. Det kan vara en resa eller upplevelse för att bryta av den annars ganska enformiga vardagen. Sätt dig redan nu i början av året och planera in vilka veckor du ska ha semester och vad du vill att semestern ska ha för syfte. Planera även in vanliga helger som du kan se fram emot. En weekend kan göra mer än man tror och ge energi både innan och efter. 


Se till att detta året blir ett steg i rätt rikting för din karriär! 

Fler nyheter