Ansök om Karriärstipendiet - värde 15 000 kr. Till ansökan!
Så kan du träna dig till bättre studieresultat!

Så kan du träna dig till bättre studieresultat!

Visste du att träning kan vara ditt hemliga vapen för att förbättra dina studieresultat och studieteknik? Många av oss vet redan att träning har fantastiska fördelar för kroppen, men visste du att den också kan superladda din hjärna? Här ska vi utforska dessa fördelar och ge dig insikter om hur träning kan vara nyckeln till framgång i dina studier.

Dessutom har vi just nu ett hälso-stipendium tillsammans med karriärföretaget Nordic Wellness där du kan vinna 10 000 kr att lägga på dina träningsmål och ett års gratis gymkort! Kanske behöver du nya löparskor till nästa lopp, investera i ett gå-band som du kan ha på hemmakontoret eller testa en personlig tränare för att verkligen uppnå dina träningsmål? Ansök här!

Din hjärna blir smartare av träning

Det visar sig att träning är som en superkraft för din hjärna. Studier har faktiskt bevisat att regelbunden träning kan boosta ditt minne, din uppmärksamhet och din koncentration. När du tränar regelbundet, blir din hjärna bättre på att suga upp och hantera information – vilket är super användbart när du plöjer igenom dina studier!

En undersökning som publicerades i "Psychological Science" år 2014 visade att aerob träning, som att springa eller cykla, verkligen kan göra en skillnad för ditt minne och din förmåga att tänka flexibelt. Genom att öka blodflödet till hjärnan och frigöra hjärnans egna må-bra-hormoner som dopamin och serotonin, hjälper träning till att minska stress och öka din kreativitet – vilket är guld när du behöver vara peppad och produktiv under dina studier.

Träning kan minska stress

Stress kan vara en tuff motståndare när du försöker klara dina studier. Men oroa dig inte! Träning är din bästa vapendragare för att slå tillbaka stress och ångest. Flera studier visar att regelbunden fysisk aktivitet kan sänka nivåerna av stresshormoner som kortisol och istället frigjör ämnen som endorfiner, som gör att du mår bättre och blir mindre stressad. Det här betyder mer fokus och lugn när du pluggar, vilket i sin tur gör att du kan klara dina studier med bravur.

Sov som en kung  

För att hålla din studieteknik på topp, är en god natts sömn helt avgörande. Träning har också visat sig vara din bästa kompis när det gäller att förbättra din sömnkvalitet och reglera din sömncykel. En studie som publicerades i "Journal of Clinical Sleep Medicine" visade att personer som regelbundet motionerade sov bättre och hade färre sömnproblem än de som inte tränade. Bättre sömn hjälper dig att hålla dig alert och minskar trötthet, vilket gör det lättare att fokusera under studier och därmed maxa dina studieresultat.

Ökad självkänsla och motivation

Träning kan också ge dig en självtillit och motivation som är oslagbar. När du når dina träningsmål och ser förändringar i din kropp, blir självförtroendet boostat. Det positiva tankesättet kan enkelt överföras till dina studier och ge dig motivation att ta i lite extra och vara mer strukturerad – vilket är nyckeln till framgång i dina studier.

Så där har du det. Träning är din hemliga superkraft för att bli en bättre student och nå toppresultat. Så varför inte ge det ett försök och se hur det kan förändra ditt studieliv? Träna smart, studera smart, och du kommer att bli en studie-guru!


Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Nya medlemmar senaste 30 dagarna

Gör som så många andra och gå med i vårt Karriärnätverk

2894
Bli medlem du också
031-388 47 53 Skriv till oss