18 augusti, 2021

Sommarturné med nytt stipendium avklarad!

I år delas Karriärstipendiet ut för första gången. En ung Young professional och en student kommer att få ett stipendium på 20 000 kr vardera. 
Under sommaren besökte Karriärföretagen flera sommarstäder för att bland annat berätta om det nya stipendiet. Karriärstipendiet kommer att gå till två personer, en student och en Young Professional. För att kunna få stipendiet skulle de sökande bland annat ange hur de ville hjälpa andra till en bra karriär, berätta om något de är stolta över att ha uppnått under studietiden eller i arbetet samt beskriva sina framtidsplaner. 

Turnén började i Marstrand  den 12 juli och avslutades i Vaxholm den 21 juli. Totalt besökte vi åtta olika orter under nio dagar.

Vi ser att det nu finns ett starkt intresse bland studenter och Young Professionals att man på allvar börja planera för sin framtida karriär och utvärdera potentiella arbetsgivare. Vi har under vår sommarturné i år träffat 1000-tals studenter och Young Professionals som ansökt till Karriärstipendiet och som visar att man nu engagerar sig i dessa frågor.

Vilka som till slut får ta emot stipendierna bestäms av en kommitté som består Oliver Paschetto Jensin (CMO på Karriärföretagen), Linnéa Vangen (Brand Manager på Karriärföretagen) och karriärcoachen Charlotte Hågård. Vinnarna kommer presenteras under Karriärdagen den 7 Oktober.

Fler nyheter