Sök Meny
Vilken karriärtyp är du?

Vilken karriärtyp är du?

Har du någonsin undrat vilken karriärtyp du är? Är du experten som vill lära dig allt inom ditt område eller är du den som drivs av personlig utveckling och ofta byter bransch?

Alla människor är olika – och tur är väl det! På en arbetsplats finns det människor med olika färdigheter, erfarenheter, drömmar och karriärmål! Är du den som hoppar från bransch till bransch för att lära dig så mycket som möjligt?
Eller är du kanske den som väljer att rikta in dig på ett specifikt yrke och bli expert inom just det området?

Ta reda på vilken karriärtyp du är nedan – hittar du någon som passar in på dig?

______

Idealist – Vägleds av sina etiska och moraliska principer. Attraheras av arbetsgivare vars arbete ligger i linje med de egna  värderingarna och idealen.

Internationalist – Är öppensinnad och tycker om att vistas i internationella miljöer. Uppskattar att resa och träffa nya människor, resa och arbeta utomlands.

Harmoniser – Föredrar en stabil arbetsmiljö som kännetecknas av en respektfull och balanserad ledningsfilosofi.

Careerist – Har som största drivkraft att ständigt utvecklas. Föredrar en karriärväg med goda framtidsutsikter inom en prestigefylld och meritokratisk miljö.

Leader – Har en inspirerande attityd och söker efter ett jobb där hans eller hennes ledaregenskaper tas i anspråk och kan utvecklas. Ledaren är inte rädd för att fatta beslut och ta eget ansvar.

Hunter – Fokuserar på de monetära aspekterna av arbetslivet och söker sig till välbetalda och konkurrenskraftiga jobb.

Entrepreneur – Vill arbeta i en dynamisk miljö för att lösa föränderliga och utmanande problem.

Källa: Shortcut.se, metromode.se

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »