Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
Vinnare av Blueberrys utlandsstipendium

Vinnare av Blueberrys utlandsstipendium


Blueberry har, tillsammans med Karriärföretagens stipendiekommitté, valt Evelina Blomqvist till vinnare av Blueberrys utlandsstipendium. Evelina är 27 år och ska studera vid Hawaii Pacific University. Där planerar hon att läsa kurser inom business och kommunikation för att öka sina chanser att få en internationell karriär i framtiden. Läs intervjun med Evelina nedan.

Vad lockade dig att söka till just Hawaii Pacific University? 

Jag har alltid drömt om att plugga utomlands och en annan dröm jag också har är att besöka Hawaii så jag tänkte att det kanske går att kombinera båda drömmarna och det visade sig att det gick. Då Hawaii Pacific University erbjuder kurser som är relevanta för mina tidigare studier och framtida karriär och har många olika nationaliteter kändes det som ett självklart val. 

Vad har du för karriär-mål och hur kan utlandsstudier hjälpa dig att nå dem? 

Jag ser framför mig att jag kommer ha någon form av internationell karriär i framtiden och utlandsstudierna kommer vara till stor hjälp. Genom att studera utomlands får man en större insikt i hur andra kulturer fungerar och hur man bemöter och hanterar detta. Interkulturell kommunikation och förmågan att förstå och bemöta olika kulturer är en viktigt egenskap att ha om man planerar för en internationell karriär. Det ser också väldigt bra ut på CV:t då många företag uppskattar anställda som studerat utomlands. 

Vad ser du mest fram emot att göra i USA och Hawaii utöver studierna? 

En grej som jag tror är obligatoriskt när man är på Hawaii är att surfa, så det tänker jag absolut prova på. Sen älskar jag att vandra och Hawaii har otroligt många olika vandringsleder och utsiktspunkter så jag ska försöka hinna med så många som möjligt. Jag har tidigare spelat amerikansk fotboll i ett lag här i Sverige så jag hoppas också kunna titta på en riktig match i USA. Jag har gjort en lång lista på saker jag vill se och uppleva och nu har jag ett år på mig att hinna med allt!

Vad har du för tips till andra som funderar på att studera utomlands? 

Jag skulle absolut rekommendera att åka utomlands, det är ett riktigt äventyr och man får insikt i hur studier i andra länder fungerar. Plus att du får uppleva en ny kultur och möjlighet att resa runt i landet. Det finns otroligt många resmål att välja på men det finns flera hemsidor och organisationer som kan hjälpa guida genom hela processen. Blueberry har hjälpt mig från dag 1 och deras hemsida är ett fantastiskt bra verktyg att använda för att navigera sig fram i djungeln!

Vi på Karriärföretagen och Blueberry önskar Evelina stort lycka till under sina studier i Hawaii. Funderar du också på att studera utomlands? Läs mer på Blueberry.nu och få hjälp med din ansökan.

Ska du också studera utomlands och letar stipendium? Kolla in vår stipendieportal med över 500 stipendium för ett flertal olika syften inom studier och forskning.

Till stipendiportalen! »

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Bli medlem du också

som fler än

31000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss