Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
Vinnare av Karriärstipendiet Young Professional Höst 2023 – Frida Hermansson

Vinnare av Karriärstipendiet Young Professional Höst 2023 – Frida Hermansson

Varje höst och vår delar vi på Karriärföretagen ut Karriärstipendiet till en student och en young professional. Vinnare för Karriärstipendiet Young Professional hösten 2023 är Frida Hermansson. Frida befinner sig just nu på Stanford University i Stanford, California där hon ingår i en forskargrupp som ska utveckla innovativa metoder för att tidigare kunna diagnostisera hjärtsjukdomar.

Frida Hermansson 

Stad: Palo Alto, Kalifornien, USA
Ålder:
27

Universitet och utbildning: Civilingenjör i medicinsk teknik med specialisering inom medicintekniska modeller från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet,Varför valde du just din utbildning? 

 Min drivkraft till att studera till civilingenjör i medicinsk teknik bottnar i ett intresse av både teknikens och medicinens världar. Skärningspunkten mellan dessa två discipliner ger en spännande möjlighet att tillämpa tekniska lösningar på medicinska problem. Jag drivs av möjligheten att arbeta i en bransch där mina tekniska färdigheter kan göra en verklig skillnad för människors hälsa och välbefinnande. Det stod också klart för mig att detta område kommer att fortsätta expandera, vilket öppnar upp för spännande karriärmöjligheter och ger stor potential för personlig tillväxt.

Dessutom ger en civilingenjörsutbildning i medicinsk teknik en bred och anpassningsbar kunskapsbas. Denna mångsidighet är betryggande, då den ger mig friheten att forma min karriärväg inom en rad olika sektorer, vilket breddar mina framtida möjligheter. 

Vad har du åstadkommit under din studietid som du är stolt över?                                                                                                                  

Jag är otroligt stolt över att ha fått inbjudan att fortsätta arbeta med projektet från mitt examensarbete här på Stanford Medicine. Resan hit har inte varit spikrak för mig; jag har stött på många prövningar och hinder längs vägen. Under min studietid har jag stått inför utmanande kurser och tuffa projekt, men jag har aldrig gett upp, oavsett hur svåra omständigheterna var. Denna ihärdighet och beslutsamhet har inte bara burit mig genom svårigheterna utan också bidragit starkt till min personliga och professionella utveckling. Att nu stå här med denna fantastiska möjlighet är ett bevis på att allt mitt hårda arbete och ansträngningar verkligen har lönat sig. Det har lärt mig värdet av tålamod, hårt arbete och att ständigt sträva mot mina mål, vilket är en viktig lärdom jag tar med mig i framtida utmaningar.  

Berätta lite om ditt arbete nu på Stanford University? 

Jag arbetar just nu som Visiting Student Researcher på Stanford Medicine inom den kardiologiska avdelningen. I forskargruppen under ledning av Dr. Francois Haddad jobbar jag med att utveckla innovativa metoder för att tidigare kunna diagnostisera hjärtsjukdomar, särskilt med fokus på pulmonell hypertension (PH). På grund av att PH:s symptom ofta är vaga och ospecifika, tar det ofta flera år innan patienter får en korrekt diagnos. Vår strävan är att förändra denna situation genom att noggrant analysera ultraljudsbilder av hjärtat, en central metod vid initial utvärdering av misstänkt PH. 

Vi fokuserar på att extrahera och använda information från ultraljudsbilder som för närvarande inte utnyttjas, för att tidigare kunna identifiera avvikelser i hjärtats form, storlek och funktion som är kopplade till sjukdomen. Våra modeller kombinerar traditionell geometrisk formanalys med artificiell intelligens. Genom denna hybridansats hoppas vi förbättra förståelsen och transparensen i AI-modellerna, vilka ofta kritiseras för sin "black box"-karaktär, och därmed underlätta deras integration i klinisk praxis. Detta arbete strävar inte bara efter att förbättra diagnosprocessen men också att i förlängningen bidra till mer effektiva behandlingsstrategier för patienter med PH. 

Hur kommer stipendiet hjälpa dig framåt i din framtida karriär/eller studier? 

Stipendiet möjliggör min vistelse här, för att täcka omkostnader och underlätta min forskning i denna dynamiska miljö. Jag känner en djup tacksamhet för chansen att vara omgiven av så många begåvade och inspirerande personligheter på universitetet. Interaktionen med dessa kollegor har redan berikat mig med kunskaper och insikter som jag är övertygad om kommer att vara ovärderliga i min framtida karriärsutveckling. 

Förutom den akademiska utvecklingen har stipendiet även gett mig en unik möjlighet att knyta kontakter med professionella från toppföretag som Google, Tesla och Apple. Dessa nätverk är inte bara inspirerande utan också avgörande för framtida karriärmöjligheter. Att också få insikter från drivna entreprenörer som arbetar med att forma framtiden för tekniksektorn här i Silicon Valley, har också varit givande. 

Även den kulturella och professionella mångfald jag upplever här är något jag värdesätter högt. Jag är övertygad om att denna breda exponering för olika arbetskulturer och -metoder kommer att vara en ovärderlig tillgång i mitt framtida professionella liv, där jag strävar efter att bidra till och påverka teknikvärlden. 

Vad är ditt bästa studie/eller karriärtips? 

Mitt bästa studie- och karriärtips är att hitta din egen väg och att fokusera på de områden som du personligen är passionerad för. Det är viktigt att utforska och identifiera vad som verkligen intresserar och motiverar dig, snarare än att följa en förutbestämd bana eller göra vad andra förväntar sig. När du engagerar dig i ämnen eller projekt som du brinner för, kommer din naturliga nyfikenhet och entusiasm att driva dig till att utvecklas och prestera på din högsta nivå. Dessutom, när du arbetar med något du är passionerad för, tenderar arbetet att kännas mindre som ett måste och mer som en meningsfull och givande uppgift. Så, mitt råd är att investera tid i att förstå dig själv, dina intressen och drivkrafter, och använda det som en kompass för dina studier och din karriär. Din väg behöver inte se ut som någon annans.  


Sök Karriärstipendiet för Young Professionals » Sök Karriärstipendiet för studenter »

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss