7 oktober, 2021

Vinnarna av Karriärstipendiet 2021

I år har Karriärstipendiet delats ut för första gången. En Young professional och en student har blivit tilldelade ett stipendium på ett värde av 20 000 kr vardera. 
Ansökningsprocessen såg ut så att de sökande skulle berätta om något de är stolta över att ha uppnått under studietiden eller i arbetet, hur stipendiet kommer användas av dem och till vilket syfte samt beskriva sina framtidsplaner. 

2 637 unga talanger har skickat in sin ansökan för att få delta i årets Karriärstipendie och vi ser att det nu finns ett starkt intresse bland studenter och Young Professionals att man på allvar börja planera för sin framtida karriär och utvärdera potentiella arbetsgivare. Kommittén som utser dessa två stipendiater är Oliver Paschetto Jensin (CMO på Karriärföretagen), Linnéa Vangen (Brand Manager på Karriärföretagen) och karriärcoachen Charlotte Hågård. Det har varit tuff konkurrens bland de ansökande och det var otroligt svårt att välja men tillslut var det två stycken som utmärkte sig lite extra.

Vi vill säga stort grattis till Antonia Dåderman som vann stipendiet för Young Professionals. Hennes motivering lyder:
Årets vinnare har minst sagt ett imponerande CV och har på kort tid åstadkommit mycket. Vinnaren har varit finalist i ”Årets IT Tjej” och vunnit tävlingen Female Leader Engineer. Vinnaren har hållit ett inspirationstal i Europaparlamentet i Bryssel samt varit trainee på några av Sveriges största industriföretag. Vinnaren har även varit mentor för gymnasietjejer för att få dem våga välja en teknisk utbildning. Årets vinnare har ett driv som är utöver det vanliga och vi är övertygande att hon kommer bli en förebild för framtidens arbetsmarknad.

Sen vill vi säga stort grattis till Johanna Kurzwelly som vann stipendiet för studenter. Hennes motivering lyder:
Årets vinnare vill förbättra samarbetet mellan teknisk innovation och medicin för att skapa säkrare och effektivare vård - och hon har tagit ett stort kliv i rätt riktning. Nu ska vinnaren anordna en innovationsutbildning för studenter mellan läkare och ingenjörer. Allt detta vid sidan av sina egna studier. Årets vinnare har ett unikt driv och en brinnande passion som imponerar och inspirerar. Det råder ingen tvivel om att vinnaren vill hjälpa andra människor och göra skillnad. Vi är övertygade om att vinnaren kommer att göra ett stort avtryck i framtidens vård.

Det är inte sista gången vi hör om dessa imponerande tjejerna, det kan vi lova.
Klicka här för att se Karriärdagen 2021: https://vimeo.com/629175015/eb4d3e7afe

Fler nyheter