Coachar Reitans köpmän att bli sitt absolut bästa

På Reitan Convenience Sweden (RCS) tror man på duktiga medarbetare och att stora människor byggs genom tillit. Därför arbetar distriktschefer som Gül Cavdale nära de köpmän som driver franchise åt företaget och hjälper dem att bli sitt bästa.

Gül tillträde nyligen tjänsten som distriktschef på RCS och ansvarar idag för Pressbyråer i Stockholmsområdet samt Örebro, Eskilstuna och Karlskoga. I hennes dagliga arbete hjälper hon köpmännen med allt de kan tänkas behöva och ser till att butikerna håller högsta möjliga kvalitet.

 

Coachar sina köpmän

RCS vill rekrytera bra människor och ser därefter till att de har den kunskap och förmåga som krävs för att kunna ta egna beslut. Via kvalitetssäkringar kontrollerar Gül också att butikerna de är i definition av ”bästandan”.

Jag är där för att underlätta köpmännens vardag och coacha dem så att de klarar sig själva. När någon ny franchisetagare börjar tar jag därför del av utbildningen för att se hur det känns att vara i deras kläder, samt se vilka tankar de har kring de åtta värderingar som utgör grunden för vår företagskultur, berättar Gül.

 

Ett omtänksamt företag

Gül förklarar att tilliten som RCS ger sina medarbetare verkligen genomsyrar hela företaget och skapar en trygghet för medarbetarna. Alla arbetar som ett team och om tjänster läggs ut på intranätet rekommenderar kollegor varandra internt. Gül säger: 

Det är ett omtänksamt företag. Gör man ett bra jobb så uppmärksammas det. Det var mitt nuvarande team som tyckte att jag skulle passa bra som distriktschef och rekommenderade mig till tjänsten.

Ger alla en chans

RCS har blivit kända för sitt fokus på mångfald och jämställdhet såväl internt som externt, på Servicekontoret och i butikerna. Och enligt Gül märks detta verkligen. Alla medarbetare har lika stora möjligheter och läggs en ny tjänst ut internt får vem som helst söka.

Företaget är väldigt öppet för att rekrytera internt och ta emot nya människor. Jag har exempelvis arbetat här sedan 2013 och verkligen fått möjlighet att byta tjänster internt. Idag har jag stor variation i mina dagliga arbetsuppgifter där ena dagen inte är den andra lik. Det är alltid är något som händer och man träffar nya människor hela tiden. RCS rekommenderas verkligen, säger Gül och skrattar.

 

RCS utsågs nyligen till ett av Sveriges Karriärföretag 2017 - läs mer om RCS på deras karriärsida.

Besök RCS karriärsida här