Michael Ohlsson – Fastighetschef Stena Fastigheter Göteborg AB

Berätta om ditt jobb!

Jag arbetare som Fastighetschef med inriktning kommersiellt. Det innebär att jag har ett antal fastigheter och ett gäng förvaltare, fastighetsvärdar och uthyrare som jag ansvarar för.

Hur har din väg till Stena Fastigheter sett ut?

Jag har alltid gillat fastighetsbranschen och började redan som trettonåring på min pappas byggbolag. Jag arbetade länge på ett mindre fastighetsbolag där jag fick göra allt från ombyggnadsprojekt till årsredovisningar och löneutbetalningar. Därefter var jag på Peab som projektutvecklare och var med och utvecklade bland annat Lyckholms och Porslinsfabriken. Senast var jag på Svenska hus där jag arbetade i en rad olika ledande positioner bland annat som Regionchef. Jag har även jobbat både med IT och ekonomi vilket har gett mig en unik kompetens inom förvaltning, teknik och finans som är fantastiskt bra att ha in min nuvarande roll.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Mångsidigheten, alltifrån att vara med en fastighetsvärd i ett apparatrum till att sitta med projekt och kallkyler. I min roll är det superbra att kunna lite om mycket. Att ta ett jobb som fastighetschef och inte kunna lite om mycket är svårt, det kommer så många olika slags frågor. Men det är också det som gör det kul, då Ingen dag är den andra lik.

Hur är Stena F som arbetsgivare?

Stena Fastigheter är verkligen det stora företaget i det lilla företaget. Det känns familjärt och litet men ändå stort. Det är speciellt kul att jobba i ett privat bolag, jag gillar närvaron av ägarna. Deras tankar och visioner genomsyrar hela organisationen. Stena ligger långt fram inom vissa områden men ligger efter på andra områden men det ser jag som en utmaning. Det finns utvecklingspotential och vi börjar redan märka skillnad. Känner också att vi har ett starkt varumärke, det märks tydligt när vi är ute och pratar med beslutfattare och politiker. Vi har fått möjlighet att ta hem tre av fem markanvsningar som vi har sökt vilket känns fantastiskt roligt.