På Prisjakt får alla individer möjlighet att växa

Prisjakt tog tidigt parti för konsumenten genom att hjälpa människor att göra bättre köp för sina pengar. Som en tidig aktör i en ny bransch växte de snabbt, och de senaste tre åren har de gått från 50 till 160 medarbetare. Till följd har detta skapat många spännande karriärmöjligheter för Prisjakts medarbetare.

Linus Jonkman började på Prisjakt 2013 då företaget stod inför den spännande uppgiften att ta sig an nya marknader. Parallellt fick han arbeta med frågor av ett personligt intresse, nämligen motivation och människans påverkan av personer omkring oss. Här låg fokus på att skapa en hög trivselgrad bland medarbetarna på Prisjakt där varje individ känner sig engagerad och har möjlighet att utvecklas efter önskemål.

- Vi befinner oss i den tacksamma situationen där vi växer snabbt och kan däri erbjuda en stor intern rörlighet. Vi erbjuder idag en spännande och innovativ produkt som även är väldigt lockande för de som jobbar med den, berättar Linus som idag är HR-chef.

Ser talang i den introverta medarbetaren

2013 släppte Linus boken Introvert — den tysta revolutionen som blev Årets HR-bok. Boken handlar om en personlighetstyp

som är vanligt förekommande på just Prisjakt, nämligen den introverta medarbetaren. Ofta pratar företag om att de söker sociala lagspelare i sina talanger, men hos Prisjakt tänker de annorlunda. Linus utvecklar:

- Hos oss kan man vara hur introvert man vill. Även om ljudvolymen inte alltid är hög så sker desto mer kommunikation i text via olika medier. Våra anställda känner en stark sammanhållning via varumärket och vad vi står för, den ser bara något annorlunda ut jämfört med traditionella bolag.

I Prisjakts rekryteringsarbete har man därför fokuserat mycket på att acceptera alla typer av personligheter. Annonserar företaget efter en ”datanörd” söker de snarare en individ med djupt och engagerat intresse för IT, vilket enligt Linus är styrkan i Prisjakts verksamhet:

- Vår produkt hjälper konsumenter att fatta bättre beslut och finns idag på iOS, Android och PC på fem olika marknader. Människor mognar in i det digitala konsumerandet varpå vi hela tiden måste anpassa funktionaliteten på vår produkt efter detta beteendet. I detta arbete behöver vi specialistkompetens bland våra anställda.

Investerar mycket i förmåner

På Prisjakt har de valt att lägga mycket krut på organisationen i form av förmåner till sina anställda. Förtroendetid, generös friskvård och saker som frukt, kaffe, te och frukost är självklarheter som knyter samman Prisjakts anställda dagligen. Det är förmåner likt dessa som enligt Linus skapar en hög engagemangsgrad:

- Det globala snittet för anställda som beskriver sig själva som fullt engagerade i vad de gör ligger på 30 procent. Vår motsvarande siffra är 63 procent och vi arbetar konstant för att hålla liv i den elden genom att göra det enkelt att vara anställd här.

Enastående möjligheter på Prisjakt

När det kommer till kompetensutveckling är Linus av övertygelsen att om man utbildar sig inom något som man själv brinner för så är det alltid bra investerad tid. Därför lyssnar Prisjakt alltid på medarbetares önskemål att gå på mässor, utbildningar eller open source-konferenser.

- Vår kompetensutveckling är främst engagemangsdriven men vi har även kört en del hackathon där utvecklare samlas och lär sig av varandra.

När det gäller karriärvägar så är Prisjakt enligt Linus ypperliga. Han förklarar att många introverta personer gillar att finslipa en specialistroll i tio år och stormtrivs med det. Men för de som vill gå framåt fort i karriären ser företaget till att det möjliggörs, genom att erbjuda nya roller och ansvarsområden. Han avslutar:

- Tittar man på vårt organisationsschema så finns det 4-5 nya roller varje månad. Bland våra chefer har vi exempelvis en god mix av erfarna och nytillsatta personer vilket tydligt speglar den typen av kultur vi vill ha. Vi ser till var varje medarbetaren är just nu, oberoende på vilket erfarenhet man har sedan tidigare.

Här kommer du till Prisjakts karriärsida.