Spännande karriärer på ett av världens största logistikföretag

DSV är idag världens fjärde största logistikföretag och med en stabil tillväxt skapas hela tiden nya tjänster och möjligheter för DSVs medarbetare. Två av dessa som har gjort spännande karriärer inom företaget är Hanna Johansson och Markus Smahel.

På DSV finns ett starkt resultatfokus vilket ur positiv aspekt skapat medarbetare som är tävlingsinriktade och hela tiden ute efter ständiga förbättringar. Dessa drivna medarbetare tillsammans med förvärv 2016 har skapat en kraftig tillväxt för DSV som nyligen utsågs till ett Karriärföretag 2017.

För att sporra detta resultatfokus och öppna nya karriärmöjligheter uppmuntras samtliga medarbetare till interna utbildningar. Och för de som är nya på företaget erbjuds mängder av introduktionsutbildningar. Vi fick en pratstund med Hanna och Markus som berättar om deras inspirerande karriärer.

Svensk mästare i Excel

Hanna började på DSVs Business Support för företagets Key Account-avdelning 2011. Snart fick hon mer ansvar och i takt med att gruppen växte blev Hanna tilldelad rollen som Business Support Manager.

Enligt henne är DSV ett öppet företag med tydliga mål. Med varierade arbetsuppgifter bidrar alla med sin kunskap och arbetar mot målen tillsammans. Enligt henne finns en stark gemenskap och tillit mellan kollegor, vilket behövs, för att kunna prestera på hög nivå.

- Presterar man bra så finns det alltid möjlighet att utvecklas och göra karriär inom DSV. Jag fick snabbt avancera inom företaget och idag stormtrivs jag i min yrkesroll. Jag får också dagligen arbeta i Excel som jag blev svensk mästare i 2016, berättar Hanna.

Tar nästa steg som trafikchef

Markus karriär skiljer sig från andras inom DSV då han direkt fick axla tjänsten som trafikledare istället för att börja som speditör. Idag 10 år senare känner han sig redo för nya utmaningar och ska avancera till rollen som partigodschef.

- Det känns spännande att ta sig an nya marker. För mig är DSV verkligen ett karriärföretag och så fort jag visade intresse att avancera fick jag chansen, säger Markus.

Om man vill avancera inom företaget finns det mängder av utbildningar att gå. När Markus visade intresse att bli partigodschef uppmuntrades detta direkt och han fick gå en givande internutbildning på Traffic Academy. Det var en tuff men givande utbildning som täckte allt från kommunikation och transportekonomi till förhandlings- och säljtekniker. Tack vare denna känner han sig idag helt redo att axla den nya rollen som partigodschef.

Markus förklarar att de på DSV har årliga utvecklingssamtal där mål sätts upp för de anställda. För att läsa mer om vilka karriärmöjligheter som erbjuds medarbetarna på DSV besök företagets karriärsida. 

DSV karriärsida