Stort utbildningsfokus banar väg för lysande säljkarriärer på Sector Alarm

På Sector Alarm satsar man stort på sina säljare och här erbjuds många möjligheten att utvecklas och göra karriär. Som ansvarig för utbildningsaktiviteter på Sector Way Academy arbetar John Liljeström med att skapa och utveckla utbildningar för företagets fyra säljavdelningar.

Med två utesäljavdelningar och två innesäljavdelningar arbetar John dagligen med att skräddarsy utbildningskoncept utefter avdelningarnas olika arbetssätt och behov. Utöver den ”klassiska säljskolan” erbjuds en rad behovsanpassade utbildningar och e-kurser som följer marknadens förändring. Vi fick en pratstund med John som berättar om Sector Alarms lysande möjligheter till säljkarriär.

”Den klassiska säljskolan”

För att utvecklas som säljare på Sector Alarm har medarbetarna möjlighet att gå fem utbildningssteg som sträcker sig över ett och ett halvt år. Får man chansen att ta steget vidare, och bli teamledare, finns en teamledarskola där man i tre steg gör sig redo för den nya rollen. I denna skola berörs ämnen som ledarskap, coachning och feedback. Vill man sedan gå ytterligare ett steg kan man därefter satsa på att bli säljchef via ett program som heter Sector Sales Management Program, SSMP. John berättar: 

Vi satsar mycket på att våra medarbetare ska kunna göra karriär och därför arbetar vi aktivt med kompetensutveckling. Vi vill kunna leverera en stimulerande arbetsplats för alla som arbetar här och ge dem chansen att växa inom bolaget. Under 2016 hade vi exempelvis 16 medarbetare inom försäljningsavdelningen som blev befordrade på olika vis.

Olika typer av utbildningar

Sector Alarms utbildningsprogram kallas Sector Way Academy. Vissa utbildningar har linjära etapper där man i samråd med sin chef bestämmer när man är redo för nästa steg. Fördelen med stegvisa utbildningar är enligt John att medarbetaren även hinner praktisera koncepten mellan de olika stegen.

Andra utbildningsformer är mer behovsanpassade, exempelvis Sector Way Clinics, som är ett koncept som företaget startade 2016. John berättar att denna utbildning utgår från en viss utmaning som man identifierat. I sådana lägen åker John och hans kollegor på Sector Way Academy ut till säljkontoret och utbildar just detta ämne på plats hos säljteamet.

Sector Alarm har kontinuerlig kontakt med externa parter för att stärka upp vårt utbildningsprogram och för att hålla oss aktuella. Vi tycker att det är viktigt att se till vad kunderna och marknaden efterfrågar så att vi kan leverera just det på bästa sätt.

Satsar på e-kurser 2017

För att följa en marknad som hela tiden utvecklas och samtidigt stärka motivationen hos sina medarbetare har Sector Alarm satsat på e-kurser. Idag lever vi i ett on demand-samhälle, förklarar John, vilket innebär att när vi vill ha något så vill vi ha det direkt. När man vill se en film då bläddrar man inte i tv-tablån utan beställer hem filmen med några få klick. För att följa marknadens efterfrågan vill Sector Alarm göra sina utbildningar mer tillgängliga, så att man får hjälp när man vill och behöver den. John avslutar:

Det fina med e-kurser är att man kan få specialanpassade utbildningar kring ett visst ämnet som man är i behov av just för tillfället. E-kurser ligger verkligen rätt i tiden och vi har fått jättebra feedback från våra medarbetare på just detta.

Nyligen utsågs Sector Alarm till ett av Sveriges Karriärföretag 2017. På deras karriärsida finns det mer information om vilka möjligheter det finns att göra karriär inom Sector Alarm.

Karriärsida Sector Alarm.