Ellen Andréasson, vinnare av Karriärstipendiet 2022, deltar i pitchtävling på eventet Female Founders

Ellen Andréasson tog emot Karriärstipendiet i juni 2022 för sitt arbete som medgrundare och Vd på Envue Technologies som utvecklar en patentsökt mikroskopteknik som används för att studera nanoobjekt, till exempel biomolekyler såsom proteiner, DNA och RNA som vi måste kunna analysera för att förstå sjukdomar bättre och kunna fortsätta utveckla nya läkemedel och vaccin. Envues mätinstrument består av en unik kombination av hårdvara, nanochip och en analytisk mjukvara baserad på maskininlärning som kan få forskningen att gå snabbare.

Parallellt med studierna var Ellen engagerad i Ingenjörer utan gränser där hon arbetade med hållbarhet, som studentmarknadsförare i Sveriges Ingenjörer, var studiementor i Mitt Livs Val och projektledare för Förebildarna. Hon arbetade också med Pepp som är en ideell organisation som arbetar med att bredda bilden av teknik och lyfta kvinnliga förebilder inom tech. Detta ledde till att hon blev utsedd till "Årets Student 2021" av Chalmers tekniska högskola och kom tvåa i Microsofts utmärkelse "Årets tech-tjej 2021" och till att hon fick ta emot Karriärföretagens stipendie för Young Professionals.


Nyligen tog företaget emot Vinnovas innovativa startups-bidrag på ca 1 miljon kronor och imorgon, den 30 November, deltar Ellen Andréasson med Envue Technologies som ett av sex bolag som valts ut att presentera i pitchtävlingen på eventet Female Founders. Ett event som DI Digital har anordnat sex år i rad med syftet att lyfta fram kvinnliga techstjärnor, och skapa en mötesplats för makthavare, investerare och entreprenörer i den svenska techsektorn.

Vill du veta mer? Läs artikeln med Ellen i Di Digital här och vår artikel här från i somras. Vi önskar Ellen stort lycka till imorgon!

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »