Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
Hur hittar man extrajobb som student som också ser bra ut på ditt CV

Hur hittar man extrajobb som student som också ser bra ut på ditt CV

Vi vet att det kan vara svårt att få ihop ekonomin som student, inte minst just nu när allt bara verkar bli dyrare och dyrare i butikerna. Så varför inte skaffa ett deltidsjobb för att få lite extrapengar varje månad? Vi har tagit fram några tips om var du hittar extrajobb, vilka typer av jobb som är lätta att få som student och jobb som kan vara bra på ditt CV för framtida arbetsgivare och din karriär. Visste du föresten att vi på Karriärföretagen just nu söker studenter för extrajobb några dagar per termin, som lätt går att kombinera med studierna. Läs mer om det längre ner!

Jobb som är bra för ditt CV

Att jobba extra inom den bransch du vill jobba inom i framtiden är ett bra tips för dig som vill boosta ditt CV. Dessa jobb kan dock vara lite kluriga att hitta. Ett tips är att kontakta företag du faktiskt vill jobba på inom ditt studieområde och fråga om de behöver din kompetens och hjälp, har du praktikperiod under dina studier kan detta vara en bra möjlighet att efter praktiken höra sig för om det finns möjlighet att jobba kvar deltid eller på timmar. Det behöver inte vara just den rollen du vill ha i framtiden, men att ha erfarenhet av branschen eller att ha administrativa kunskaper kan se bra ut på CVt den dagen du faktiskt söker ditt drömjobb. Dessutom får du möjlighet att utöka ditt kontaktnät med människor som i framtiden kan leda dig till ditt nästa jobb! Att få jobb genom kontakter har blivit ett av de vanligaste sätten att få ett nytt jobb idag. Kanske har du redan nu någon i din eller dina föräldrar eller vänners kontaktlista som skulle kunna leda dig till ett extrajobb. Var inte rädd för att fråga och höra dig för, eller skicka ut ett inlägg på LinkedIn och be ditt kontaktnät om hjälp.

Var hittar du jobb som student?

Det finns flera olika jobbsajter och bemanningsföretag där du kan söka efter deltidsjobb som vi tror du känner till redan. Vi vill tipsa om StudentJob, som erbjuder allt ifrån extrajobb där du kan svara på enkäter hemifrån till jobb som marknadsassistent på deltid, butiksjobb, säljare med flera. Vi har redan nämnt ditt kontaktnät som en möjligt sätt att hitta ett jobb. På LinkedIn finns också massor av tjänster ute där du kan göra bevakningar för specifik bransch, område eller roll. Det finns även möjlighet för företagen att lägga in en EasyApply funktion, vilket innebär att du kan söka jobbet med din LinkedIn profil snabbt och enkelt utan att fylla i formulär eller skriva ett personligt brev. Se i så fall till att ha en uppdaterad LinkedIn profil så att företaget får en korrekt och bra bild av dig och din erfarenhet. Många företag annonserar också ut lediga jobb på sina Karriärsidor, men även på sociala medier. Så håll utkik efter annonser även när du scrollar instagram i soffan!

Tips om extrajobb för studenter

Som receptionist på hotell finns det många möjligheter att jobba både kvällar och helger och om du planerar att ha ett kontorsjobb i framtiden kan det vara bra att ha jobbat administrativt tidigare. Jobba med läxhjälp, detta är något många gör på distans och är uppskattat på CV:et då det kan visa att du har bra sociala förmågor och är sympatisk. Extrajobb i butik eller inom restaurang på ditt CV kan visa att du är social och stresstålig.

Jobba som studentambassadör på Karriärföretagen? Som ambassadör för ett företag visar du på engagemang och driv under din studietid, utan att egentligen behöva lämna campus. Vi söker just nu studenter som vill representera Karriärföretagen på sitt universitet och utföra enklare arbetsuppgifter på campus, ett enkelt sätt att tjäna extra pengar som vi garanterar kommer vara roligt och givande.


Om du jobbar extra vid sidan av studierna, kom ihåg att kolla upp hur mycket du får tjäna per termin eller år om du för exempel tar lån från CSN eller får något annat typ av bidrag då det ofta finns en gräns för detta.

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss