Ismael Hamoudi, vinnare av Karriärstipendiet 2022, får del av miljonstipendie

Ismael Hamoudi, vinnare av Karriärstipendiet 2022, får del av miljonstipendie

Ismael Hamoudi vann Karriärstipendiet 2022 och tog emot stipendiet under Stora Karriärdagen den 5 oktober i Stockholm. Kort innan dess hade han även tagit emot ungdomspriset SKAPA talang på Örebros slott och framgångssagan fortsätter, i december blev Ismael utsedd som en av de stipendiater som får ta del av de 2 miljoner som XO Foundation delar ut årligen till extraordinära talanger. XO Foundation grundades 2018 och vänder sig till unga extraordinära talanger runtom i Sverige med ett inre driv men som saknar yttre förutsättningar för att förverkliga sin idé.


– Att möta de här unga individerna som brinner för sin idé och ha möjlighet att ge dem förutsättningar att förverkliga sina visioner är något som är oerhört viktigt för mig. Jag hoppas att våra stipendiater kommer bli positiva förebilder som inspirerar andra ungdomar att bli entreprenörer, säger Conni Jonsson, XO Foundation.

Ismael studerar på läkarprogrammet i Örebro och driver vid sidan av studierna start-up företaget Skolado, en plattform som ska hjälpa grundskolor att förebygga och upptäcka psykisk ohälsa och mobbing bland barn genom roliga enkäter. Ismael såg genom sitt jobb som vikarie i skolan hur svårt det var för lärarna att hålla koll på barnens mående och när han dessutom fick veta om två tragiska händelser kopplade till barn och psykisk ohälsa i sin omgivning började han fundera på hur man skulle kunna lösa problemet. Där uppstod idén om Skolado, och att försöka skapa världens enklaste enkäter. En gång i veckan får barnen i skolan gå in och svara på enkla frågor om hur de mår igenom de här spelen och enkäterna. Svaren presenteras sedan i väldigt enkla diagram så att man kan följa hur deras mående utvecklas och ser ut över tid. Så att man väldigt tidigt kan upptäcka om en elev har förändringar i sitt mående och att man med hjälp av statistiken i ett tidigt skede ska upptäcka de här sakerna och kunna agera.  

- Vi är tacksamma för det stöd vi får av organisationer som Karriärföretagens och XO foundations, det hjälper oss att kämpa på! Vi jobbar nu hårt för att möta dessa höga förväntningar och kunna erbjuda en lösning som vi är stolta över, säger Ismael.

Vill du läsa mer om Ismael och Skolado så kan du läsa hans vinnarintervju för Karriärstipendiet här och följa Skolado på sociala medier. Kolla också in vår stipendie-sida om du också vill söka stipendier!


Foto: Daniela SpiroskaGå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »