Sök Meny
Stockholms studentbostäder hållbarhetsstipendium

Stockholms studentbostäder hållbarhetsstipendium

Tänker du hållbart i vardagen? Att leva hållbart blir allt viktigare om vi ska leva länge på den här planeten. Små ändringar av dina egna vanor kan leda till stora förändringar och att tänka lite mer hållbart kan också vara ekonomiskt och leda till att du sparar pengar. . Tillsammans med Stockholms studentbostäder har vi stiftat ett stipendium för att lyfta hållbarhetsfrågan. Svara på vad du gör för att tänka mer hållbart i vardagen och du har chans att få ta emot stipendiumet på 10 000 kr. Läs mer och ansök här.

Våra bästa tips på hur du kan tänka mer hållbart i vardagen:

 1. Säg nej tack till reklam!
  Blir du också trött när du öppnar dörren och det ligger en hel hög med reklamblad på dörrmattan? Sätt upp en “Ingen reklam tack” på dörren så slipper du både springa extra varv ner till återvinningsstationen och hjälper samtidigt företag att minska sin papperskonsumtion.

 2. Ät hållbar mat och släng inte i onödan
  Försök minska ditt matsvinn genom rest-middagar och kylskåpsrensning. Gör det till en utmaning att laga soppa på en spik då och då på det som blivit över från andra middagar! Dessutom sparar du pengar på att ta tillvara på den maten du har innan du köper ny.

 3. Ha en klädbytardag med kompisar eller fynda second hand
  Istället för att köpa nya kläder, anordna en klädbytardag med dina kompisar där ni rensar era garderober och sedan byter kläder med varandra. På så sätt får ni alla nya plagg utan att behöva köpa nytt. Skänk sedan det som blir över till organisationer eller second hand så det kommer till användning för någon annan.

 4. Köp hållbara presenter
  Istället för att köpa fysiska presenter på födelsedagar eller julafton, ge bort en upplevelse eller presentkort på bio, ölprovning, kajakpaddling eller något annat istället!

 5. Köp hållbar vattenflaska och kaffekopp
  Minska din plast och pappers-konsumtion genom att köpa en vattenflaska och kaffetermos som du kan ta med dig och själv fylla på på caféer eller kontoret för att slippa köpa vattenflaskor eller kaffekoppar på stan. Det blir dessutom mer ekonomiskt också!

Hur agerar du hållbart i vardagen? Svara på det och ha möjlighet att ta emot Stockholm Studentbostäders stipendium.

Sök stipendiet! » Bläddra bland alla stipendier! »

Gå med i Karriärnätverket för att inte missa fler nyheter.

Gå med »