« Tillbaka

Accelerate

IT|Sopra Steria

Om programmet

Vi erbjuder ett inspirerande och utvecklande program för dig som är nyutexaminerad och vill ha en framgångsrik karriär som konsult.

Vad innebär Accelerate-programmet?

Sedan 2018 har vi genomfört vårt mycket uppskattade Graduate Program som under ett år har gett nyutexaminerade toppstudenter från tekniska högskolor och universitet en rivstart på sin konsultkarriär. Vi vill dock hela tiden vidareutveckla oss själva och har därför varit lyhörda för våra graduates önskemål om att få en fortsättning på programmet efter första årets slut. Så med start hösten 2021 byter programmet namn till Accelerate och ger dig med höga ambitioner en strukturerad utvecklingsplan för dina första 3 år i konsultyrket.

Programmets upplägg

Vi vet att den största utvecklingen som konsult sker genom att jobba i riktiga kunduppdrag och att få lära sig i skarpt läge. Därför är du konsult från dag ett och kommer till största delen att bygga din kompetens genom att jobba i utmanande uppdrag hos någon av våra kunder.

Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig utbildning som stärker din kompetens och ger dig relevanta verktyg inom flera olika verksamhetsområden. Alla kurser är skräddarsydda för att du snabbt ska utvecklas i konsultrollen och träna tillsammans med kollegor i en trygg miljö.

Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års deltagare i programmet.

År 1 – Explore

Inleds med en intensiv onboarding-period där du förutom att lära känna bolaget också fördjupar dig inom vald spårinriktning och bygger teamkänsla med övriga deltagare i programmet och bolaget. Du går in och jobbar som konsult i riktiga kunduppdrag så fort som möjligt efter onboarding-perioden och parallellt erbjuds du utbildningar och samlingar tillsammans med övriga deltagare som ska ge dig verktyg att snabbt utvecklas i konsultrollen.

År 2 – Develop

Du jobbar som konsult i riktiga kunduppdrag och kan ta allt större ansvar i projekt och för andra. Du utvecklar en större självständighet som konsult, kan leverera med andra och på egen hand, och når en ökad nivå inom affärsmannaskap och Core Consulting Skills tack vare utbildningar som sker parallellt med kunduppdragen under året.

År 3 – Accelerate

Du jobbar som konsult i riktiga kunduppdrag och accelererar dina konsultförmågor. Du kan nu ta lead i uppdrag och för andra konsulter, aktivt bidra till utveckling av kund, uppdrag och våra erbjudanden. Du är även med och aktivt bidrar till vår kultur och företagsbyggande i de dimensioner du själv drivs av. Det kan vara i form av kompetensutveckling, affärs- eller erbjudandeutveckling, ledarskap över andra, med mera. Du kommer också att erbjudas utbildningstillfällen och få tillgång till en individuell extern coach under 4 tillfällen under året.

Efter dessa tre år är målet att du ska ha alla verktyg i din verktygslåda för att kunna ta nyckelroller i kunduppdrag och inom bolaget utifrån dina egna preferenser.

Sopra Sterias Accelerate har följande spårinriktningar

 • Ledarskap och verksamhetsutveckling
 • ServiceNow-konsult
 • Data Engineer & Analytics
 • Microsoft Dynamics 365 och Power Platform (CRM & ERP)
 • Systemutvecklare
 • UX Design
 • Salesforce

Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna

Till starten i augusti varje år söker vi ambitiösa nyutexaminerade studenter som vill utvecklas till marknadens vassaste konsulter och som vill vara med och skapa en fantastisk arbetsplats i ett ledande konsultbolag i tillväxt.

Vi söker dig som

 • har universitets-/högskoleutbildning med data- eller annan teknisk inriktning, såsom systemvetare eller liknande.
 • är nyutexaminerad på kandidat- eller masternivå och din examen ska inte vara äldre än ett år.
 • är både en bra lyssnare och en god kommunikatör vilket gör att du kan se nya möjligheter i ditt uppdrag. En av de saker som symboliserar en framgångsrik konsult är högt affärsmannaskap. Ute i ditt uppdrag är du en relationsbyggare för Sopra Steria och kunden.
 • är ambitiös och målinriktad och kan visa att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat driv och nyfikenhet genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

Lust att få reda på mer om hur det är att gå Accelerate-programmet på Sopra Steria? Spana in vårt Instagram-konto soprasteriagraduate_se.

Vill du få inblick i vårt arbete på Sopra Steria? Då kan du titta in på vårt Instagram-konto för Sopra Steria Sverige, soprasteria_se.

Ansökan stängd
Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta

Du kan när som helst avskriva dig genom länken i våra mejl. Notera dock att du då inte längre kan vara med i tävlingar eller vinna våra stipendier. För mer information gällande vår personintegritetspolicy besök vår webbplats

Sista ansökningsdag31-03-2023Ansökning öppnades:15-09-2021PlatsÖstersundPeriod2022

Se alla traineeprogram hos Sopra SteriaSe alla IT traineeprogramSe alla traineeprogram

Stipendier

Vi har över 100 stipendier att söka inom flera olika områden och syften.

Sök stipendier »

Lediga Jobb

Se lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »

Fler IT traineeprogram

Malmö | Stängd

Accelerate

IT/teknik/konsultLäs mer och ansök
Stockholm | Stängd

Accelerate

IT/teknik/konsultLäs mer och ansök
Göteborg | Stängd

Accelerate

IT/teknik/konsultLäs mer och ansök
Östersund | Stängd

Accelerate

IT/teknik/konsultLäs mer och ansök
Stockholm | Stängd

Accelerate

IT/teknik/konsultLäs mer och ansök
Stockholm | Stängd

Atea traineeprogram

IT/teknik/konsultLäs mer och ansök